散水餅一問

糯米糍達人
|
散水餅通常都會係散裝蛋糕,唔會係一個大蛋糕,對嗎?
另外,jm們試過買咩比同事們呢?
bbkq
|

奇華包裝好的餅,日本包裝好的和果子,零食,可以吾洗立即要食。

因為好怕要拿住個大紙盒分畀人,D人又食到四處係。
Poyau
|
散水用散裝
good_pig
|
Poyau 發表於 18-8-26 10:06
散水用散裝

西餅 is ok
carrie_piglet
|
有買過cup cake, 因為買件好啲西餅都接近廿蚊,買cup貴少少但同事見到好開心話好靚
另外有買過花茶做散水小禮物,一個盒仔裝住兩包花茶,同事反應都唔錯
ipipipip
|
糯米糍達人 發表於 18-8-26 01:53
...

大蛋糕好難分
通常都一件件或一份份簡單d
crystal媽咪
|
買過西餅、曲奇餅同埋朱古力
野原美冴
|
假如公司office人少又集中在一室,蛋糕切ok.

如果人多(例如over 10個),切完分派去唔同房丶唔同樓層都幾麻煩。

計我話沿用公司文化,之前d人點做就照跟。
princessgw
|
...

睇派幾多人同budget

如自己department 一個大蛋糕都ok, 如多人好難分,又唔係人人仲意一款味。

散水餅: cup cake / doughnut / 件裝餅 / 和果子 / 下午茶 / tart
wcpcelia    發表於 18-8-26 19:09
青青河邊草
|
去東海堂訂西餅
糯米糍達人
|
Poyau 發表於 18-8-26 10:06
散水用散裝

okok thank you

糯米糍達人
|
carrie_piglet 發表於 18-8-26 10:11
有買過cup cake, 因為買件好啲西餅都接近廿蚊,買cup貴少少但同事見到好開心話好靚
另外有買過花茶做散水小 ...

thank you for your opinion!!

lalalumlum
|
JM, 你都覺得做四個月嘅合同工需要派嗎?
大姑娘
|
lalalumlum 發表於 18-8-26 14:55

I don't think so
SandyKL
|
...

對上一次係中環法國人舖用電郵訂一個個細蛋糕過嚟,送貨係洋人。我俾逐個同事揀不同味道蛋糕去訂,共30零個,佢地個個都好開心。
師奶甲
|
件裝比較好
seaman1982
|
我買過雪糕,和果子。
勞氣小妹
|
lalalumlum 發表於 18-8-26 14:55

不需要
勞氣小妹
|
我試過買廿蚊一件貴蛋糕仔
都有過買四蚊一件西餅仔

睇下嗰間公司對我好唔好

我聽過有人用芒果糯米糍做散水餅
小星星1
|
...

我上次上網訂了片裝曲奇,有埋人名