這樣應該賠償的等待

鎮定有錢剩
|
8月20日有人敲門 我開了門見到裝修工人 他很像急得比我地緊張 想衝門進屋 我告訴他帶我女兒上學 回來門口等直接衝入屋 將我地家居物品搬動 站在屋內呆了 他說要蓋東西遮 我們家東西亂了 我當時不覺得有問題 隨便亂動人東西已經是不對 我的毛巾 儲物架 都亂動了 下午三點多工程完成了 說門玻璃壞了 洗衣機破洞了衣服全是石屎 我呆了為什麽 這是搶劫了亂動東西 破壞了我地物品 如果9月不合理修理好 報警不會就這樣算了
我愛Corina
|
鎮定有錢剩 發表於 18-8-26 03:50
8月20日有人敲門 我開了門見到裝修工人 他很像急得比我地緊張 想衝門進屋 我告訴他帶我女兒上學 回來門口等 ...

唔知你講乜,但只估到少少,唔明點解你會比佢入屋wor...
Mrs9588
|
唔明
tweetydisney
|
唔明想表達甚麼
mike89
|
睇唔明,但估到

一定要報警捉佢出黎
歐買尬
|
我中文差咗咁多?
FJmom
|
我愛Corina 發表於 18-8-26 11:52
唔知你講乜,但只估到少少,唔明點解你會比佢入屋wor...
係囉, D 文法 ...... 唔係好知UP 乜, 係咪GOOGLE TRANSLATE
c.vieri
|

你無搵人裝修,咁點解又比裝修師傅入門?

其他真係唔多明
cy101
|
咁大段野唔用標點? 又有無睇多一次先出文?
mandy952
|
鎮定有錢剩 發表於 18-8-26 11:50
8月20日有人敲門 我開了門見到裝修工人 他很像急得比我地緊張 想衝門進屋 我告訴他帶我女兒上學 回來門口等 ...

其實想講咩呢,無啦啦做咩比人入屋?
tsung
|
冇前文後理
Myluckybaby
|

冇頭冇尾、冇紋冇路,講咩?
cy101
|
c.vieri 發表於 18-8-26 11:59
你無搵人裝修,咁點解又比裝修師傅入門?

其他真係唔多明
我估有叫人裝修, 但未必係樓主, C夫到咗, 但樓主無預先做好準備, 搬開D野, 舖膠布等! 估咋!
毒菇一味
|
無標點,睇死人,其實你約左裝修幾點黎整野呢?又會咁岩送返學佢先黎
咁裝修工人整爛野梗係要賠償啦,傾掂數未?
melody228
|
講一半唔講一半,仲要一舊舊
mercurycc
|
無端端點佢比人入屋,全完唔知想講咩?
mickey0721
|
唔明
呀紫CANDY
|

請問你講咩?
MM2H
|
全部識睇,但…… 其實想講咩?
whyyou
|
個標題已經睇唔明,加埋內容更加大鑊,樓主可唔可以幫幫手組織下再修改內容