剛剛有左。想問應該有咩適合飲既奶粉?

meiyee530
|
剛剛有左。想問應該有咩適合飲既奶粉?或有咩補充品要食?因為覺得成日頭痛 同 食好多野都好快肚餓。又出現手凍。麻煩各位指點下,因為未夠3個月未話俾家人知。所以請大家教教我🙏🙏🙏🙏
yankiyan
|
頭三個月葉酸就夠
winnie5960
|
飲下鮮奶
BabyCiu
|
安滿飲佐幾罐啦
hamsterfung
|
meiyee530 發表於 18-8-26 18:22
剛剛有左。想問應該有咩適合飲既奶粉?或有咩補充品要食?因為覺得成日頭痛 同 食好多野都好快肚餓。又出現 ...

安滿媽媽奶 滴雞精 葉酸
EstrellaDamm
|
剛剛有左。想問應該有咩適合飲既奶粉?或有咩補充品要食?因為覺得成日頭痛 同 食好多野都好快肚餓。又出現 ...

飲普通奶好過飲奶粉,不過又冇話一定要飲嘅,而且奶唔係個個受到,營養可以喺其他食物飲品補充到(非奶粉)。頭三個月除葉酸外,唔使特別食營養補充品。

唔舒服就多休息。少食多餐,食乾糧(例如梳打餅)。
wcbbbbbb
|

無乜必要唔駛飲
肥媽唔肥B架
健康院姑娘都叫我唔駛飲奶粉
Che_Che
|
飲鮮奶和食葉酸,已足夠
DeepChow
|

謝分享
meiyee530
|
多謝,明白🙏🙏🙏
RubyYu07
|
頭三個月就一定要食葉酸。奶粉就看你自己需求。我買安滿媽媽
meiyee530
|
回覆 RubyYu07 的帖子

Thanks.....
我要做媽媽
|
媽媽奶粉我果時候系因為唔鐘意飲,所以冇飲,我頭三個月都係食葉酸
haha748494
|
聽講飲媽媽奶會肥,但我都飲一兩罐。
meiyee530
|
回覆 haha748494 的帖子

如果飲奶粉可以肥幾多?因為我要增肥 我現在太瘦,我怕bb唔夠俾佢吸。。好快就肚餓
anson_doctor
|
小心 媽媽奶好高糖份
有d媽媽就係因為飲媽媽奶中糖尿
meiyee530
|
回覆 anson_doctor 的帖子

我已聽大家話買了安滿,昨天第一日飲,但飲完不停放皮,咁係咪多糖?
haha748494
|
回覆 meiyee530 的帖子

真系羡慕你喇,你可以試飲下,睇下會唔會肥。
juicyjuice
|
我飲abbxtt媽媽奶, 胡杏兒個隻, 陀bb個時支持到媽媽營養需要, 又飽肚, 啱晒少食多餐, 加上呢隻係低脂奶, 真係肥b唔肥媽, 我個friend飲左都好fit
renay
|

有成日頭痛手凍,最好見下醫生

你有冇胃口食野?如果你食到野的話,均衡營養就夠,有新鮮野當然係食新鮮天然,奶粉始終係化學野,又未必吸收