話咁快就暑假尾聲

hellohellojenny
|
九月升小二啦,
剛開始放暑假時好開心,未試過咁長假期,
去到暑假中段覺得好漫長,玩咁耐都未完,阿媽我就快頂唔住,
終於來到暑假最後一星期,我竟然唔捨得咁快完,一諗起10月尾要測驗就開始頭痕,放咁耐假好似已經將一年級學過既野忘記得一乾二淨,又要重新開始過。
cakii
|
加油,齊齊努力
joanne1206
|
hellohellojenny 發表於 18-8-26 23:09
九月升小二啦,
去到暑假中段覺得好漫長,玩咁耐都未完,阿媽我就 ...

我直頭唔捨得暑假添。可以唔駛咁早起身。唔駛趕返學趕功課趕溫書。
Poyau
|
加油
衝勁BB
|
暑假實在太長,愈耐就令我同個仔變得愈懶
。諗起升小三功課、測考,我都有啲壓力。
bosch
|
我放暑假第一個禮拜已經頂唔順, 到暑假尾聲係非常期待暑假完.
熱媽
|
hellohellojenny 發表於 18-8-26 23:09
九月升小二啦,
我最怕暑假,阿囡放得好開心,日日放空自不,當9月開學時就死啦,D學習態度/責任心,已有知識,好似玩捉"E因"咁,去咗邊呢?起碼要等個幾月,先似番個正常學生。
canies
|
唉,個鬧鐘又要較返六點九喇。
力神
|
我仔小六,今日開始要返學了,又要打仗為呈分
|
通常从9月開學-10月份的測驗都好似夢游,考完試先知道回魂
李露眉
|
家長最怕放暑假.............
1998Ruby1998
|
我嘅賺錢生涯話咁快又完了!最唔捨得班學生,日日帶來無限歡樂。
是是但但
|
九月升小二啦,
我仔都係9月升小二。

我都好唔捨得暑假, 唔洗每晚回去趕功課, 唔洗每早趕出門。

funbi0816
|
joanne1206 發表於 18-8-26 23:15
我直頭唔捨得暑假添。可以唔駛咁早起身。唔駛趕返學趕功課趕溫書。

tsung
|
力神 發表於 18-8-27 08:19
我仔小六,今日開始要返學了,又要打仗為呈分

加油