求救!大家有冇防脫髪/育髮產品or食品可介紹?

Kathy20
|
最近唔知做乜係咁甩頭髮,尤其係頭頂個鑽,好明顯,本身頭髮已經唔係多,仲要咁甩,真係想喊,依家連梳頭都唔敢咁大力,我依家都唔知點算,大家知唔知好冇d咩用品e.g.洗頭水,或者食d乜有用
Poyau
|
up
木土土
|
Kathy20 發表於 18-8-27 00:00
最近唔知做乜係咁甩頭髮,尤其係頭頂個鑽,好明顯,本身頭髮已經唔係多,仲要咁甩,真係想喊,依家連梳頭都 ...

我老公用紫呂,好得
Kathy20
|
木土土 發表於 18-8-27 19:33
我老公用紫呂,好得

笠唔笠架?真係甩少左?
木土土
|
Kathy20 發表於 18-8-27 22:55
笠唔笠架?真係甩少左?

用咗半年到,無意中發現頭頂原本好稀疏部分,頭髮密咗,前額亦多d新生B.B. 毛髪
carwaichu
|
我用清爽嘅洗髮,保持頭皮亁淨,再用3分鐘焗油同髮尾油順滑髮尾,都有幫助甩少啲
wcpcelia    發表於 18-8-28 11:41
meko2win
|
最近唔知做乜係咁甩頭髮,尤其係頭頂個鑽,好明顯,本身頭髮已經唔係多,仲要咁甩,真係想喊,依家連梳頭都 ...

我朋友用for 生髮的洗頭水+食supplement
Kathy20
|
meko2win 發表於 18-8-28 00:10
我朋友用for 生髮的洗頭水+食supplement

請問用邊隻生髮的洗頭水同咩supplement?
Kathy20
|
木土土 發表於 18-8-27 23:00
用咗半年到,無意中發現頭頂原本好稀疏部分,頭髮密咗,前額亦多d新生B.B. 毛髪
...

紫呂有生髮嘅功效?係咪咩髮質都啱用架?
mypineapple
|
我都想知
spikenard
|
要睇你係壓力性脫髮,血虛性脫髮,遺傳性脫髮邊隻,唔同類型的脫髮唔同方法,針對性方案比亂試髮水,營養品更有效
Eh911
|
千祈唔好用呂 會脫髪!!! 我本身係髪型師 每日接觸好多脫髪客都係用呂
bbnote2
|
Eh911 發表於 18-10-15 13:28
千祈唔好用呂 會脫髪!!! 我本身係髪型師 每日接觸好多脫髪客都係用呂

其實唔好單一話用呂會甩頭髮,可能你d 客本身有其他問題如壓力或 頭髮毛囊老化都會甩,同埋呂有咁多配方... 我用紫呂用左三個月,係甩少左好多,同埋頭頂d 頭髮 生返出黎,里樣係我嘅經驗
oceandeepsea
|
位元堂
Eh911
|
bbnote2 發表於 18-10-15 13:43
其實唔好單一話用呂會甩頭髮,可能你d 客本身有其他問題如壓力或 頭髮毛囊老化都會甩,同埋呂有咁多配方.. ...

我地用專業工具check 過 大致上都一致
Eh911
|
Eh911 發表於 18-10-15 20:51

我地用專業工具check 過 大致上都一致

我都係用我經驗提下大家 不要亂信不專業既產品

鳳梨
|
Eh911 發表於 18-10-15 20:51
我地用專業工具check 過 大致上都一致 你得就自己繼續用 你咁撑佢 你試下搵佢做代言人丫
...

好奇可以用什麼專業工具check?
MRSYUNG
|
jacky1666_hk
|

用ing 第四支plantur 21/39. 自我感覺良好
jacky1666_hk
|
oceandeepsea 發表於 18-10-15 15:03
位元堂

我之前用呢個個支精華,但係甩得仲多,屋企人用洗頭水,但好乾