三更半夜,亞仔嘔到成床都係

rebeccalin
|
聽到佢有動靜,立即起身睇下乜事,結果佢一坐起身就噴出來,搵唔切膠袋,用張被接住,張被肯定唔要得,要丟。床單有少少,消毒水洗。佢起身沖涼不停同我講唔好意思媽咪,搞到你咁麻煩。我話兩仔乸,有乜唔好意思,生得你出就要好好照顧你。幫佢吹乾頭髮,叫佢去我張床度瞓住先。再清理佢張床。做人亞媽真係24小時standby。
rachel_tim
|
rebeccalin 發表於 18-8-27 02:35
聽到佢有動靜,立即起身睇下乜事,結果佢一坐起身就噴出來,搵唔切膠袋,用張被接住,張被肯定唔要得,要丟 ...

保重。 慘
我仔一病就放定個兜係床頭
國王陛下
|
聽到佢有動靜,立即起身睇下乜事,結果佢一坐起身就噴出來,搵唔切膠袋,用張被接住,張被肯定唔要得,要丟 ...

我女如果老公唔係到痾親便便,都會同我講,唔好意思啊媽咪,我臭親你,我應該等爸爸返黎先痾,咁就唔會搞到你。每次都同佢講唔緊要架傻豬,媽咪有責任,到你大個就唔洗媽咪抹patpat架啦
四眼雞丁
|

洛婷
|

bosch
|
而家d 小朋友對住父母講野講到咁見外既?? 佢地幾大?

btw, 希望樓主仔仔早日康復.
bluetulip
|
國王陛下 發表於 18-8-27 02:57
我女如果老公唔係到痾親便便,都會同我講,唔好意思啊媽咪,我臭親你,我應該等爸爸返黎先痾,咁就唔會搞 ...

即係你個女一直只等爸爸係度先開大,等爸爸同佢清潔, 從不假手於媽媽?
rayrayus
|
我仔都試過,真係幾崩潰,不過病都冇計。只可以講,做人父母真係無論幾核突既事都一定為仔女做過,絕對係真愛
ctsang
|
我仔细時一咳就嘔,可以連嘔幾晚,真係人都癲
lovebbb
|
我仔都試過,仲噴埋落窗簾(因為張床在窗邊),又要照顧佢,又要清理,很累,但佢係我仔,我一定要好好照顧佢
Mrs.Kangaroo
|

你仔会say sorry, 应该系乖仔同好鍚你,希望你仔仔快d好返。
ilovematthew
|

唉,我仔幾年前試過由上格床嘔到成個房間地下都係,抹咗我一日
rebeccalin
|
rachel_tim 發表於 18-8-27 02:45
保重。 慘
我仔一病就放定個兜係床頭

佢冇任何唔舒服的症狀,半夜突然嘔的。半夜到宜家起身去廁所嘔左好多次,話肚好痛,等陣帶佢去睇醫生。佢唔肯去睇急症,係都要等平時睇開的醫生應診先去睇
Fishqqma
|

Joant
|
bosch 發表於 18-8-27 03:46

btw, 希望樓主仔仔早日康復. ...

唔覺見外 我聽到會覺得好冧
姐係仔仔並不覺得媽媽奉旨要咁做
我覺得教得好好啊
rebeccalin
|
bosch 發表於 18-8-27 03:46

btw, 希望樓主仔仔早日康復. ...

九歲,佢覺得要搞到我半夜冇得瞓,唔好意思
Charlotte_mom
|
呢世人最金果次
阿女bb,冬天最凍果日,我用被攬住佢,佢飲完夜奶噴奶
佢一身,我一身,所有被舖,全部都係。望住個殘局都唔知點開始。老公出差,無理由叫醒6299,半夜我一個攪掂晒
仲要最凍嘅日子無晒d被,唯有將櫃桶所有褸呀毛巾被冷氣被拎晒出黎用
rachel_tim
|
rebeccalin 發表於 18-8-27 07:24
佢冇任何唔舒服的症狀,半夜突然嘔的。半夜到宜家起身去廁所嘔左好多次,話肚好痛,等陣帶佢去睇醫生。佢 ...

祝及早康復
bebeyi
|

樓主你個仔好生性
好considerate
父母嘅愛係毫無保留
但孩子也要學習不可「老奉」

趁佢瞓咗
樓主你都休息吓

zoekayan
|
我都試過2次,從此以後,我女床頭在個兜仔,一晚嘔6、7次