屯門新墟生果舖

luckyQ
|

我一次未幫襯過,唔明仲咁多人去買

https://www.facebook.com/587874824557675/posts/2128872000457942/

hellohellojenny
|
果邊果排生果檔,我從未買過,感覺好唔老實。

oran04
|
我都同佢買過水蜜桃,又冇咩嘢喎。水蜜桃好快賣哂,我放工去買多數都賣哂唔過夜,冇話唔生鮮中伏什麼的。
不過提醒一下,如果買返來要放過夜,內層海棉包裝要拆走,否則倒汗水up住,就會爛
I9528
|
呢檔,如果一份份咁買,都 ok 嘅
但千祈唔好買要枰果種,呃到暈
luckyQ
|
I9528 發表於 18-8-27 10:16
呢檔,如果一份份咁買,都 ok 嘅
但千祈唔好買要枰果種,呃到暈

多年來我已經聽過很多負評,包括有粗口鬧買生果的人
mercurycc
|
呢間間中有買橙都無咩問題,反而隔離果檔試過一次買無得揀橙,
入袋後我企係度睇下有無爛,發現有2個爛比佢換,
個女人話無得揀係咁架啦!我話買無得揀唔係買爛生果,
間間都比換的,我話係咁唔要啦!佢掉返錢比我。
I9528
|
luckyQ 發表於 18-8-27 10:21

街市人,我唔會祈望佢6 星服務
因為有時,d 客真係超衰格的 : 人地1 份份擺好,d 客就將生果調嚟調去,又"練"嚟"練"去,又見過有婆仔督芒果,督到有印

比著我遇到呢類客,我都燥
VCBB小天使
|
I9528 發表於 18-8-27 10:26
街市人,我唔會祈望佢6 星服務
因為有時,d 客真係超衰格的 : 人地1 份份擺好,d 客就將生果調 ...

同意,由其好似芒果呢類嘅生果又練又督就即刻會爛啦。
wcpcelia    發表於 18-8-28 12:05
Candy_HL
|
我媽成日去呢檔買,完全冇問題,買一份份平生果,買一盒貴生果,都冇發生過問題,有時買一份份,其中有1,2個生果爛爛地,同佢地講,都會換返比你
感覺上係同行抹黑,佢隔離果檔食水勁深,冇乜人幫襯
kkilam
|
luckyQ 發表於 18-8-27 08:37
我一次未幫襯過,唔明仲咁多人去買

https://www.facebook.com/587874824557675/posts/2128872000457942/

我成日買 又平又靚
吾明點解d話佢系黑店
算死草
|
kkilam 發表於 18-8-27 12:48
我成日買 又平又靚
吾明點解d話佢系黑店

我都經常買未試過爛
baby_happy
|
呢檔我買過一次,亦係最後一次。
我買一磅荔枝,返到屋企變樹枝,得幾粒荔枝
yuensiu
|

我都間唔中有買下,買完要即刻睇有無問題先好走。反而過少少隔離個檔近燒味檔有2個阿姐既就唔多掂。
ddbb0099
|
佢地好惡,蘋果橙都唔俾揀
wcpcelia    發表於 18-8-28 12:06
tp-windy
|
baby_happy 發表於 18-8-27 13:19
呢檔我買過一次,亦係最後一次。
我買一磅荔枝,返到屋企變樹枝,得幾粒荔枝
...

絕對同意, 我都試過, 所以而家買荔枝, 我一定唔會同佢買
Poyau
|
爛成咁
yani8322
|
luckyQ 發表於 18-8-27 10:21

嗰度d 阿姐好惡死
mj830