在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

做左8年Marketing, 因為個人唔aggressive, 所以依然係低層員工, 人工萬多, 公司生意轉差所以好耐冇加人工冇升職, 想轉工
但有感自己已經3x, 又唔aggressive, 所以再繼續做marketing 會俾人淘汰, 年紀大搵唔番, 所以想轉field, 因為依家都人工低所以唔介意由低做起儲經驗。同埋marketing好多都成日OT, 我想準時放工湊女

有冇建議, 都係想朝9晚6, 5天, 大學畢業, 冇專長
或者有冇D咩工要讀個COURSE可以做?

政府工已列入我考慮之一(雖然我知都要OT, SHIFT)

謝謝各位!

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

Marketing 最多都係轉做Sales/Business Development, 或者Admin, 但你要有心理準備, 唔太易搵到
每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

回覆樓主

搵admin

子爵府

虎到金來勳章

fafa_b 發表於 18-8-27 14:53
做左8年Marketing, 因為個人唔aggressive, 所以依然係低層員工, 人工萬多, 公司生意轉差所以好耐冇加人工冇 ...

好睇邊方面既marketing.
有咩 transfer skill.

數好可轉 market research

唔介意跑數,做sales.

轉到supplier 到做

複式洋房

都係屬意ADMIN/SECRETARY, 最近有留意大學既文職, 但CONRACT好似好唔穩陣

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

fafa_b 發表於 18-8-29 12:10
都係屬意ADMIN/SECRETARY, 最近有留意大學既文職, 但CONRACT好似好唔穩陣

學校文職無雙糧

大宅

fafa_b 發表於 18-8-27 14:53
做左8年Marketing, 因為個人唔aggressive, 所以依然係低層員工, 人工萬多, 公司生意轉差所以好耐冇加人工冇 ...

你本身做咩類型的marketing?

複式洋房

littlegirl3298 發表於 18-9-5 02:57
你本身做咩類型的marketing?

Retail marketing 呀

別墅

回覆樓主:

乜marketing. 工都sent下,真係會有唔洗開OT的工架。 我係教育行業的marketing,

複式洋房

Rara2016 發表於 18-9-9 16:38
乜marketing. 工都sent下,真係會有唔洗開OT的工架。 我係教育行業的marketing,

希望搵到

首頁

尾頁

跳至