公立醫院順產

Supergloria
|
請問各位媽媽,公立醫院係未基本都係順產唔開刀?如果想選擇開刀係未一定要私家醫院?需要提前幾多預約?謝謝
Nbs
|
除非有醫學上既原因 (例如之前係開刀,胎盤低,bb 無掉頭,bb 太大,bb 心跳唔理想,催生唔成功等等等等), 否則公家唔會無端端開刀,唔會比你有得揀。
我要做媽媽
|
公立醫院除非你真係有咩原因,否則都係默認順產架
trinket
|
Supergloria 發表於 18-8-27 16:37
請問各位媽媽,公立醫院係未基本都係順產唔開刀?如果想選擇開刀係未一定要私家醫院?需要提前幾多預約?謝 ...

私家開刀基本上你34週左右先去落定卜應該都仲卜到,除非啲房好爆啦!不過你要提前同你個私家醫生講定囉
ipcs
|
Supergloria 發表於 18-8-27 16:37
請問各位媽媽,公立醫院係未基本都係順產唔開刀?如果想選擇開刀係未一定要私家醫院?需要提前幾多預約?謝 ...

如果你身體條件許可一定係要順產左先
lhzgigi
|

親戚個b過期居留,公立催生生唔出先開刀,變左食全餐

RubyYu07
|
Nbs 發表於 18-8-27 17:05
除非有醫學上既原因 (例如之前係開刀,胎盤低,bb 無掉頭,bb 太大,bb 心跳唔理想,催生唔成功等等等等) ...

無錯啦,政府都係首選順產架~
haha748494
|
如果一開始就要開刀,就揾私家喇。
Supergloria
|
haha748494 發表於 18-8-28 16:46
如果一開始就要開刀,就揾私家喇。

新界私家邊間好d?大概幾錢?幾時要預約啊?謝謝