自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

次次賣飛都攪到社會大亂遲早攪出人命,實名買好吖 ,重要每人限買幾多張

大宅

回覆樓主

我覺得真的要打擊黃牛飛!

剛去完大陸,睇show, 高鐵,某些景點全部都要ID 登記,所以有時大陸真的先進過香港!

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mercurycc 發表於 18-8-28 09:50
星期六經過已見有人鋪晒野排隊,真係痴線。

重要排水筒寫No.要幾多號至幾多號 ,咩世界

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

goat 發表於 18-8-28 09:39
唔關事, 一兩年前黎明係中環果次(唔係因消防取消果次, 係再之後), 就係實名制, 入場好快,
實名制純粹事在 ...

紅館喎!好多人架!就算係亞博館,Wanna One行過實名制都冇下次啦!所以應該好多問題未解決到。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

當然我都想可以杜絕黃牛的。

子爵府

kitbebe 發表於 18-8-28 10:22
紅館喎!好多人架!就算係亞博館,Wanna One行過實名制都冇下次啦!所以應該好多問題未解決到。
...

需是難,但真的要正視同處理,冇可能解決不了
買張飛啫,搞到要瞓幾日街,差啲冇命想點啊
紅館咪嗰萬2人!唔好講遠,淨係講韓國,big Bang開show你話我聽有幾多人
事在人為啫

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sugarcheung 發表於 18-8-28 10:27

同意,唔可以因爲難就唔實行,應該逐步黎,起碼要開始先,唔係話難就永遠唔開始。

我發覺香港好多問題都係因為難實行就一味推

侯爵府

YuYuMother 發表於 18-8-28 10:34
同意,唔可以因爲難就唔實行,應該逐步黎,起碼要開始先,唔係話難就永遠唔開始。

我發覺香港好多問題都 ...

相信唔攪出人命都唔會有人理 遲早發生大件事

侯爵府

Poyau 發表於 18-8-27 20:54
龐大既得利益集團 天王都出唔到聲

尋日東張西望好似見佢出左聲

珍珠宮

kitbebe 發表於 18-8-28 10:22
...
當時黎明係中環都唔少人, 亦只得兩邊入口, 當初都冇諗到一切咁順利。
如果下下因為難而唔做, 呢個世界就唔會進步

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

主辦單位第一個反對實名啦
請勿打招呼~

男爵府

sugarcheung 發表於 18-8-28 10:27

外國嘅場大過香港,人地都可以推行實名制,但實名制一樣係秒殺搶飛,受歡迎表演者嘅飛一樣唔容易買,但起碼少咗一班黃牛,咁多外國公司可參考,要做一定唔難,只係香港政府咩都唔敢做,唔聽市民意見,就好似全世界好多地方都有嘅夜市同街頭表演,都可以搞到一獲粥,真係唔知要等多幾多個十年,香港先會進步?

子爵府

allin 發表於 18-8-28 10:58
外國嘅場大過香港,人地都可以推行實名制,但實名制一樣係秒殺搶飛,受歡迎表演者嘅飛一樣唔容易買,但起碼 ...

對!
大家一齊搶,我唔夠人搶,只嘆可惜,但甘心!

就睇子華啦,最後公開,後加嗰幾場九成公開發售,每人限買四張,已經係一個好嘅改變,唔係話一定要一去去到即刻解決到,但難關就係要一步一步咁樣行過去

男爵府

mandy952 發表於 18-8-27 19:39
其實行實名制買飛真係咁困難咩

為左買演唱會飛而斬人,點解個社會會變成咁?唉,人命都不如演唱會飛?!

象牙宮

回覆樓主:

比人斬 其實實名制唔難,都係買飛入名同證件啫,大陸坐車睇show全部實名,去到當然只係抽樣檢查之嘛!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

今曰睇午間新聞、警方巳拉咗四個人
原來比人斬嘅內地人、係毎日收$800幫人排隊!
當晚佢送院時、又話要買20張飛同家人睇!

子爵府

實名制其實有幾難,成日話要預好多時間入場,咁大家可以早少少,唔好遲到,早1小時入場,都只係攞多張身份證同飛一齊睇,我都可以支持

男爵府

chingyeewong 發表於 18-8-28 13:54
今曰睇午間新聞、警方巳拉咗四個人
原來比人斬嘅內地人、係毎日收$800幫人排隊!
當晚佢送院時、又話要買20 ...

咁即係黃牛斬黃牛,黑吃黑

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至