貓咪的食物

Swift
|
貓是可以食雞肉,但是想知是生定熟?請告知.
rubymeow
|
Swift 發表於 18-8-27 20:50

熟 安全些
daisyyyyyyyyyyy
|
Swift 發表於 18-8-27 20:50

蒸/烚熟,好like~
Swift
|
謝謝回覆
請問你們還給爱貓什麼好食物?除了蒸雞柳
轉運
|
推,想知,想整多啲天然嘢比心愛貓貓食。
laierping
|
轉運 發表於 18-9-2 13:24
推,想知,想整多啲天然嘢比心愛貓貓食。

可南瓜魚肉,南爪鷄柳,南瓜豬肉(唔可以常食,好似話難消化)蝦,牛肉
轉運
|
laierping 發表於 18-9-2 13:26
可南瓜魚肉,南爪鷄柳,南瓜豬肉(唔可以常食,好似話難消化)蝦,牛肉
...

請指教南瓜魚肉會係用咩魚肉好點呢?南瓜買返黎蒸或烚對嗎?我貓貓一定好鐘意,我地大人晚餐有魚嗰餐,佢喺側邊令舍興奮
laierping
|
轉運 發表於 18-9-2 13:34
請指教南瓜魚肉會係用咩魚肉好點呢?南瓜買返黎蒸或烚對嗎?我貓貓一定好鐘意,我地大人晚餐有魚嗰餐,佢 ...

有時三文魚,梳羅魚,會一齊煲熟,用攪拌機攬爛曬,大細都食得,又可飲多D水
轉運
|
laierping 發表於 18-9-2 13:39
有時三文魚,梳羅魚,會一齊煲熟,用攪拌機攬爛曬,大細都食得,又可飲多D水
...

請問要用能攪碎骨的攪拌機對嗎?我有啲擔心有骨問題
感激
laierping
|
轉運 發表於 18-9-2 13:50

請問要用能攪碎骨的攪拌機對嗎?我有啲擔心有骨問題

我用一般攪拌機,因梳羅魚好幼骨,攪耐少少,連BB貓食都冇問題
轉運
|
laierping 發表於 18-9-2 13:54
我用一般攪拌機,因梳羅魚好幼骨,攪耐少少,連BB貓食都冇問題

好的,謝謝你
moonlight9198
|
Swift 發表於 18-8-30 12:03
謝謝回覆
請問你們還給爱貓什麼好食物?除了蒸雞柳

蒸南瓜。可加埋雞肉食。
蘇肥亞
|
買隻雞返黎蒸太多功夫, 我聽講可以直接俾寵物飲滴雞精, 營養豐富又無添加劑