請教~請(印傭)姐姐收費

保密
|
經朋友介紹一經紀公司,請海外印傭,印傭從未來香港,40歲,老公已不在,有兩兒子要養。

經紀收費$9980,請問價錢合理嗎?

因我第一次請外傭,想問一下我有什麼要注意的,謝謝各位
保密
|
Up
eggcarol
|
保密 發表於 18-8-27 21:40
經朋友介紹一經紀公司,請海外印傭,印傭從未來香港,40歲,老公已不在,有兩兒子要養。

經紀收費$9980, ...

$9xxx合理,利申我長期請印傭

C.Humphrey
|
一萬蚊差唔多
Koala_Chu
|
差不多
Kenise-mama
|

40歲已有老態
樓主都肯博

wcpcelia    發表於 18-8-28 10:59
大肥羊
|
agent收費應差不多,我3年前請已經係9xxx
40歲以印傭年紀嚟講真係稍大,我2x,3x同4x都請過,後生女真係體力好啲
lovebbb
|
收費差不多,但佢地過左40,已好明顯老態,而且都難教
Poyau
|
算合理
Minnacat
|

40歲,樓主考慮清楚喎!
保密
|

我因為屋企得一房,如果請姐姐,佢要瞓放响廳上的碌架床,其實咁係咪會難請 d 架?(間屋只有我同個女)

SuperChanB
|
保密 發表於 18-8-28 00:18
我因為屋企得一房,如果請姐姐,佢要瞓放响廳上的碌架床,其實咁係咪會難請 d 架?(間屋只有我同個女)

...

其實佢哋都會揀居住環境,覺得唔鍾意冇自己空間,好多都做幾日就唔做

SaBB
|

...

係、不過請海外既都會有人做既、但做得耐吾耐或好吾好就睇彩數
cherrchan
|
lovebbb 發表於 18-8-27 23:04
收費差不多,但佢地過左40,已好明顯老態,而且都難教

係難教係一定。
Fishqqma
|

...

會難
激烈的海狗
|

我請時比萬二蚊

30+ 做野落力 聽話,冇思鄉病,剛續新約,她向我表明立場想攢錢返印尼起屋。不時比我睇相,起屋進度。
40yrs都ok嘅,但如果要湊細年紀細路就要認真諗諗(40歲開始易燥底)

heiB
|
回覆 保密 的帖子

剛剛請了,$11780,包埋驗身,未出過國。訓廳沒有問題
heiB
|
40歲太老了
保密
|
heiB 發表於 18-8-28 08:09
回覆 保密 的帖子

剛剛請了,$11780,包埋驗身,未出過國。訓廳沒有問題