自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我C6, 出親街手拎一樣嘢都嫌麻煩,每次放工落雨落到bang bang 聲,問佢做咩明知落雨都唔帶遮,永遠答案都係,出門口時冇落。佢唔帶,濕晒都好似唔關我事咁,但至慘到我放工約咗佢,我得把縮骨遮,唔遮你又唔係,夾硬迫人同佢Share, 好憫,仲要話我好煩

忍唔住次次講,成日以為唔帶遮好瀟灑,至慘我覺得唔帶都唔係瀟灑,仲要好on X

水晶宮

same here

翡翠宮

loolooloo 發表於 18-8-27 22:39
same here

真係好憫,就算唔約佢出街,見佢放工返黎水嗲嗲由門口行入屋,都好嬲。叫住佢出門口帶定,死唔肯帶,結婚十幾年都咁,激到你死吓死吓

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

我有次忍唔住問一個返工落雨濕晒的男同事,點解天都黑晒準備落雨都唔帶遮嘅?佢答案都係「因為未落出雨」 男人真係怕煩怕成咁,帶把遮都覺得煩

wcpcelia    發表於 18-8-28 10:30

子爵府

回覆樓主:

我嗰個都係咁, 由佢, 濕晒就立即入屋沖涼, 佢如果喺街一個, 佢會等到冇咁大雨先返, 話過幾次都係咁唔話啦, 廢事同佢勞氣。

水晶宮

回覆樓主

我老公都係, 天文台都講左會落雨,但死都唔戴!

翡翠宮

felicesmile 發表於 18-8-27 22:44
我嗰個都係咁, 由佢, 濕晒就立即入屋沖涼, 佢如果喺街一個, 佢會等到冇咁大雨先返, 話過幾次都係咁唔 ...

我勞氣因為到佢放工時約咗我,突然大雨,咁你話吖,落雨唔通唔遮佢呀?我忍唔住講,想你照顧吓我扮吓嘢浪漫都難,接我放工,bang bang聲雨,如果我都冇帶,真係兩個企度,又夾硬要人陪佢濕半邊身。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

係,好黑人憎,電話/電腦⋯一大袋揹住去街,落雨無遮,買嘢又無購物袋

翡翠宮

jumpy 發表於 18-8-27 22:44
我有次忍唔住問一個返工落雨濕晒的男同事,點解天都黑晒準備落雨都唔帶遮嘅?佢答案都係「因為未落出雨」 : ...

係,我完全覺得佢係拎一樣嘢都嫌煩。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我老公都係,一日落唔出/唔係狗屎咁大,佢都唔會帶傘,令願邊行邊避,濕左就回來沖涼,不過佢同我去街就會帶,細雨兩人一把直傘,太大雨我就用自己的短傘。

水晶宮

一樣

侯爵府

回覆樓主

我果個都係咁,出門果陣無雨就一定不帶遮,明知天氣差都係咁。
提過好多次,尤其帶住小朋友出門口,就算無落雨都最好袋定把縮骨遮。

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

翡翠宮

414928 發表於 18-8-27 22:51
我老公都係,一日落唔出/唔係狗屎咁大,佢都唔會帶傘,令願邊行邊避,濕左就回來沖涼,不過佢同我去街就會 ...

咁你個已好過我老公兩成了

翡翠宮

414928 發表於 18-8-27 22:51
我老公都係,一日落唔出/唔係狗屎咁大,佢都唔會帶傘,令願邊行邊避,濕左就回來沖涼,不過佢同我去街就會 ...

唯有講句,I'm not alone

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jumpy 發表於 18-8-27 22:44
我有次忍唔住問一個返工落雨濕晒的男同事,點解天都黑晒準備落雨都唔帶遮嘅?佢答案都係「因為未落出雨」 : ...

我99男家個邊的人都系咁的。
天都黑晒,明知會落雨,都唔會帶傘,跟住落到樓下,落雨喎,又返上屋企攞傘。

珍珠宮

回覆樓主:

我果個都係,成日都話男人老狗唔想拎住條條fing 落得大又要接佢,唔接又話搭的士

伯爵府

回覆樓主

我屋企一大一細都係咁,永遠唔帶傘,個仔學足哂老豆,就算夾硬放把傘落佢個袋,返黎都係唔見,冇左成十把傘都有喇,激屎我

wcpcelia    發表於 18-8-28 10:31

大宅

回覆樓主

我6299,c6都係咁。佢哋唔帶淋濕晒我唔會可憐,可惜囡囡都會跟住淋濕

伯爵府

hellohellojenny 發表於 18-8-27 22:53
我果個都係咁,出門果陣無雨就一定不帶遮,明知天氣差都係咁。
提過好多次,尤其帶住小朋友出門口,就算無 ...

咪就係,冇小朋友時我由得佢自己瀟灑飽佢,有小朋友之後仲好意思問今日要唔要帶遮,呢啲咁嘅天氣有小朋友唔使問啦下化,次次都問真係火都黎

有時我帶咗但佢冇帶,我係唔會遮佢,我真係好似教仔咁講,自己嘅野自己負責,提咗你都唔做我幫你唔到

男爵府

陪月勳章

回覆樓主:

點解呢啲位好似定形左係男人都會咁(唔係想定形,但真係身邊會唔帶遮既都係男人 )? 我個個都係, 好少少個陣係間唔中都會袋把遮。

首頁

尾頁

跳至