媽媽手求救

Telex
|
邊度可以睇翻好 好痛無力
haha748494
|
我去跌打醫生果度睇,佢話自己系屋企按按下就OK,我有貼藥膏。
puppydingo
|

我針灸好左9成。
我瞓前再搽活絡油係中醫教嘅。
luv_miyuko
|
唔好用隻手,當佢廢左,會自己好,以前我貪方便經常用手擠奶,隻手指公成日甩較
bchuma
|
Telex 發表於 18-8-28 00:40
邊度可以睇翻好 好痛無力

手痛啊?我都係,媽媽手,要戴護手腕,不過我要湊人,無時間戴

Telex
|
luv_miyuko 發表於 18-8-29 17:56
唔好用隻手,當佢廢左,會自己好,以前我貪方便經常用手擠奶,隻手指公成日甩較
...

我bb就出世 唔知點算又痛
Telex
|
bchuma 發表於 18-8-29 23:24

手痛啊?我都係,媽媽手,要戴護手腕,不過我要湊人,無時間 ...

邊隻好呀?有介紹嘛
Telex
|
puppydingo 發表於 18-8-29 17:37
我針灸好左9成。
我瞓前再搽活絡油係中醫教嘅。

我之前都有針 係而加懷孕所有無 但好痛無哂力
puppydingo
|
Telex 發表於 18-8-30 01:09
我之前都有針 係而加懷孕所有無 但好痛無哂力

生左應該會好d
RubyYu07
|
我覺得要去做下物理治療先得!
我要做媽媽
|
其實我覺得咪用果隻手咁多,應該會慢慢恢復既,唔得既話就再去睇醫生
Iloveho
|
我都手痛呀 但唔知係咪媽媽手?左右手腕一郁就痛,右手中間兩隻手指長期都痺,所有手指握拳時d關節都痛,但我仲未生,懷孕前完全無呢d野,咁係咪媽媽手呀?生完係咪會自己好?但要等幾耐至好呀?
Telex
|
Iloveho 發表於 18-8-30 13:21
我都手痛呀 但唔知係咪媽媽手?左右手腕一郁就痛,右手中間兩隻手指長期都痺,所有手指握拳時d關節 ...

係手碗位呀 我係左手 拎小小輕既野都無力 諗住買個手托既野 上網睇係話因該懷孕後期水腫導致咁樣 生左過一兩個月會好啲 但而加頂唔順 又冇得針灸
bchuma
|
Telex 發表於 18-8-30 01:08
邊隻好呀?有介紹嘛

醫生推薦呢隻。醫生當時直接搜淘寶俾我嘅

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Telex
|
bchuma 發表於 18-8-31 22:05
醫生推薦呢隻。醫生當時直接搜淘寶俾我嘅

我而加即刻上去搵下先
我今日係wastons睇$190 但好大舊
bchuma
|
Telex 發表於 18-8-31 22:07
我而加即刻上去搵下先
我今日係wastons睇$190 但好大舊

我湊小朋友戴唔到 我個小寶寶先3個月,要抱,大寶寶4歲,我已經痛左5個月啦。我係由唔郁都痛,然後郁下痛,跟著麻痹,無力,變成而家撐唔到地。同我發果隻款一致就ok,呢隻都係百幾。
Telex
|
bchuma 發表於 18-8-31 22:28
我湊小朋友戴唔到 我個小寶寶先3個月,要抱,大寶寶4歲,我已經痛左5個月啦。我係由唔郁都痛,然後郁下痛 ...

咁你而加點算呀 又帶唔到(emoji)好痛咖 你忍得到?我bb就出世 我怕到時抱都有困難咋(emoji)(emoji)(emoji)
bchuma
|
Telex 發表於 18-8-31 22:30
咁你而加點算呀 又帶唔到(emoji)好痛咖 你忍得到?我bb就出世 我怕到時抱都有困難咋(emoji)(emoji)(emoji) ...

我都係懷孕開始。34週開始痛。你快點戴啦。我當時無戴,無正視,而家先知,原來係唔會自己好噶。我而家無之前咁痛,就係有點麻痹。已經過左好痛嘅階段。我而家戴點抱bb 等佢可以一隻手抱先啦
bchuma
|
我都係懷孕開始。34週開始痛。你快點戴啦。我當時無戴,無正視,而家先知,原來係唔會自己好噶。我而家無之前咁痛,就係有點麻痹。已經過左好痛嘅階段。我而家戴點抱bb 等佢可以一隻手抱先啦
Telex
|
bchuma 發表於 18-8-31 22:41
我都係懷孕開始。34週開始痛。你快點戴啦。我當時無戴,無正視,而家先知,原來係唔會自己好噶。我而家無之 ...

我都係e d週數忽熱好痛 而加38+啦 但都買左先生完帶下希望有好轉啦(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)