孕期最唔想發生嘅事-痔瘡(emoji)

newbieC9
|
一向便便都唔係日日有得去,大概3-4日。大咗肚試過最差1星期先有得去。之前有試過便便出血,以為肛裂;今日見到粒瘡仔,好唔開心呀,見以前d posts好似話會愈來愈嚴重/生嗰陣用力會再屙埋粒瘡出嚟,又唔知搽唔搽得薬膏.....
lamomw
|
查得架,你去產檢同醫生講,佢會比孕婦查得既痔瘡膏你架
我要做媽媽
|
我都生咗吖,不過佢就唔痛既,所以我都冇咩理
Ballz
|
我上胎有左時都生左痔瘡,因後期先有就無點影響,生完佢又唔痛就無理佢,今胎好早期已經見佢突左出黎又痛。我都唔係日日有便便,又食唔到野,菜果d 都食小左所以便便都硬,仲要食鐵丸wo, 之後同醫生講佢叫我食橙粉,食左宜家差唔多日日有得去,便便軟左粒痔瘡都唔痛啦。你都可以問下醫生食唔食得。
BowieFungF
|
Ballz 發表於 18-8-28 09:49
我上胎有左時都生左痔瘡,因後期先有就無點影響,生完佢又唔痛就無理佢,今胎好早期已經見佢突左出黎又痛。 ...

請問橙粉邊度買?我而家便便又係好硬,亦唔係日日有得去好辛苦
Ballz
|
BowieFungF 發表於 18-8-28 10:18
請問橙粉邊度買?我而家便便又係好硬,亦唔係日日有得去好辛苦
...

我係醫院開既,不過我見萬0果d 都有。你可以問下人,2百幾蚊支。
BowieFungF
|
Ballz 發表於 18-8-28 10:20
我係醫院開既,不過我見萬0果d 都有。你可以問下人,2百幾蚊支。

唔該晒
kevama
|
一見到有就處理佢呀!我去到35w 有,無理佢,去到36w痛到坐同訓都唔得,超級辛苦呀

所以早d睇醫生處理左佢,等佢唔好嚴重左
newbieC9
|
lamomw 發表於 18-8-28 09:07
查得架,你去產檢同醫生講,佢會比孕婦查得既痔瘡膏你架

等我問下醫生先(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
newbieC9
|
我要做媽媽 發表於 18-8-28 09:42
我都生咗吖,不過佢就唔痛既,所以我都冇咩理

我暫時都唔痛,係個patpat 出口有dd嘢頂住咁,驚佢越來越出(emoji)
newbieC9
|
Ballz 發表於 18-8-28 10:20

一陣Lunch 即刻去睇下先(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
newbieC9
|
kevama 發表於 18-8-28 10:43
一見到有就處理佢呀!我去到35w 有,無理佢,去到36w痛到坐同訓都唔得,超級辛苦呀

所以早d睇醫生處理左佢 ...

我而家先22w咋....仲有排驚。
kevama
|
newbieC9 發表於 18-8-28 11:52
我而家先22w咋....仲有排驚。

早睇早處理,我一睇完醫生,食左藥又塞番入去就無痛了
RubyYu07
|
去睇醫生啦,講明你係孕婦,會開藥膏你搽架!
kaka0324
|
我而家4個月,我未有b前日日都有得疴,腸好易敏感。係第3個月開始食materna, 就有便秘問題,一星期要谷下先疴到2次, 谷到腸頭都突埋。呢家停左食但都好困難。
dreamboy_man
|
我有樽未開過橙粉,平讓100蚊

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
haha748494
|
你可以飲多D水,食火龍果,便便軟身D,先唔會整親痔瘡。另外早D睇醫生。
puppydingo
|
同婦科醫生講。有藥膏搽