懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

gn01662768 發表於 18-8-29 09:05
我同你一樣諗法 , 諗住 pgs 過到 , 著床都成功 , 所以都幾有信心 , 但世事無咁完美 !

當然我都希望有奇蹟 ...

我跟你的年齡和情況都差不多,之前自然懷孕三次小產後,於今年四月抽卵六粒,PGS 後得返一粒。20/6植入後,到30/6 抽血 bingo,本對於今次滿懷希望,諗住pass 咗 PGS, 應該會有好消息。可惜,我的歡喜只維持咗一星期,7/7 抽血HCG 已跌咗。
唉,身心和銀包都好傷!點解經咁多關 pass 咗 PGS都咁化學㗎!

複式洋房

Mandy1017 發表於 18-8-29 19:23
我跟你的年齡和情況都差不多,之前自然懷孕三次小產後,放今年四月抽卵六粒,PGS 後得返一粒。19/6植入後 ...

我都係甘話,而家仲煩緊個胎係個肚點算。

複式洋房

我跟你的年齡和情況都差不多,之前自然懷孕三次小產後,放今年四月抽卵六粒,PGS 後得返一粒。19/6植入後 ...

你知唔知我係台灣做已經好多針藥,加埋中醫保胎,我真係冇曬辦法,個人又辛苦,又頭痛,d肌瘤又搞到大晒,總之最後辛苦得個吉,又一次身心受創

別墅

回覆樓主

如果冇睇開嘅中醫就唔好周圍去睇喇,走嚟走去仲易流啡架,臥床休息最重要,加油!有緣嘅走唔甩,無緣嘅做咩都無用。我都做過iui, 亦小產過2次,平常心吧

大宅

gn01662768 發表於 18-8-28 06:02
我係做左 ivf 同 pgs 先有今次呢個 bb , 上星期一照過都係睇唔到心跳 ,v醫生睇埋我上星期個 hgc 指數唔夠 ...

我覺得與其咩都唔做,不如試下中醫保胎,去睇大機構的例如廣華中醫、浸大中醫,起碼藥有保證d。我之前睇過浸大中醫幾好的,盡量call車坐的士去,唔好行咁多,同埋叫佢煲埋藥。

複式洋房

我跟你的年齡和情況都差不多,之前自然懷孕三次小產後,於今年四月抽卵六粒,PGS 後得返一粒。20/6植入後 ...

看到各位jm 嘅經歷真係一盤冷水淋落嚟,因為小妹經歷多次流產,一心諗住做ivf 加pgs 機會會大D添,而家見到各位jm 咁,我正在ivf 療程中,好灰呀⋯⋯原來想生個B姐都好似買六合彩咁咁難

大宅

gn01662768 發表於 18-8-29 15:21
多謝你 , 我都希望 bb 加油 !

有冇打安胎針同塞藥?可能有用
我都係ivf + pgs, 而加29week

已刪除用户

回覆樓主

大宅

我小產兩次後,個西醫同我講人算不如天算。個天要俾你自然又好lvf又好你就係有。太計算其實毫無幫助。

共勉之一齊等B來吧!

別墅

回覆樓主

平常心吧!這次成功與否最重要是自己身體還健康。繼續努力吧!

大宅

Roselike 發表於 18-9-5 20:33
看到各位jm 嘅經歷真係一盤冷水淋落嚟,因為小妹經歷多次流產,一心諗住做ivf 加pgs 機會會大D添,而家見 ...
每個人的情況都不同嘅,希望你有好消息啦!
我自己就真係唔知下一步如何是好。第三胎的檢查,停胎,吸胎,到之後的檢查,ivf + pgs ,已用咗廿萬!真係唔知仲博唔博好!
若然有回報,啲錢眨一眨眼就流走無所謂!但打咁多針和食藥,到最後得個吉,就真係極之失望。

大宅

wongb 發表於 18-9-1 23:08
我覺得與其咩都唔做,不如試下中醫保胎,去睇大機構的例如廣華中醫、浸大中醫,起碼藥有保證d。我之前睇過 ...
我在廣華中醫上年開始看咗一年半,今年七月開始轉咗睇浸大中醫。雖然貴啲,希望能調理好身體啦

複式洋房

Mandy1017 發表於 18-9-6 08:29
我在廣華中醫上年開始看咗一年半,今年七月開始轉咗睇浸大中醫。雖然貴啲,希望能調理好身體啦
...

我都有係廣華睇中醫,不過開始ivf 療程,佢就叫我停,等懷孕再睇

別墅

回覆樓主:

祝福你

大宅

Roselike 發表於 18-9-6 18:25
我都有係廣華睇中醫,不過開始ivf 療程,佢就叫我停,等懷孕再睇

西醫係叫ivf 不能食中藥,但我一樣照看

大宅

Mandy1017 發表於 18-9-6 20:50
西醫係叫ivf 不能食中藥,但我一樣照看

點解西醫叫你唔好食你仲去看中醫呢?
好多時中藥同ivf 既藥物都有衝突。

大宅

pkh0207 發表於 18-9-6 21:07
點解西醫叫你唔好食你仲去看中醫呢?
好多時中藥同ivf 既藥物都有衝突。
因為廣華中醫師話佢的藥係可以 ivf 同步,他很多病人都這樣

首頁

尾頁

跳至