在職全職

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

kin818kin 發表於 18-9-20 15:54
冰皮凍凍地似雪糕

我99用來夾面包查cream 咁食

咁都得

翡翠宮

yanyan-mummy 發表於 18-9-20 15:55
不過咁樣點都好過我夜瞓

對,剛聽中醫氣功師話,夜瞓傷腎

翡翠宮

yanyan-mummy 發表於 18-9-20 15:56
我未仲多,除咗腰骨腳痛甩頭髮連牙都就嚟甩晒

吓,你講的全是中醫講的症狀

翡翠宮

yanyan-mummy 發表於 18-9-20 15:58
咁佢覺得自己高高在上,你肉隨針板上想點先,分分鐘佢剝咗你隻牙吾話俾你聽呀
...

佢咁毒
轉牙醫

翡翠宮

yickly 發表於 18-9-20 16:00
我本身都有傷架啦,其實我唔可以經常拎重野

如工作要經常拎,你身體又唔得,不如轉工,
現為身體好,好過拎傷了老才更辛苦。

翡翠宮

yickly 發表於 18-9-20 16:05
其實我都好多病架,我尾龍骨有事、肩頸10前已退化啦,我都會周身骨痛

真的嚴重喎,你更要保重,為身體著想,真的諗諗份工

翡翠宮

yickly 發表於 18-9-20 16:17
我唔慣隔日做家務,每日必定掃地抺地洗廁所、洗衫浪衫、櫃面電視機面都要日日抺
...

你一家人都無幾多時間,關窗塵都唔太多,不用日日抹掃嘛,厕所隔日刷都得啦!

翡翠宮

yickly 發表於 18-9-20 16:22
我都好認真架,認真到差不多同佢炒大鑊,我話佢你死要面,唔搵人送,成日話自己拎去先夠誠意,你比啲客睇 ...

冷血衰老闆,你搵過份工啦!

翡翠宮

yickly 發表於 18-9-20 16:24
肩頸無傷過,係尾龍骨傷過,所以我都唔知點解會衰化

長期低頭多都會頸退化

翡翠宮

yickly 發表於 18-9-20 18:12
我係度做咗咁多年,無咗封信會好可惜架,所以當我有一日捱唔到落去就會選擇提早退休
...

唉,但真的辛苦你
你肯同老闆捱咁耐,我都擔心你退休時,佢肯唔肯寫好你封信

翡翠宮

yickly 發表於 18-9-21 06:45
我係拎重野先痛,唔拎重野係無事的

拎車仔幫下力吧

翡翠宮

yickly 發表於 18-9-21 11:24
係前排拎咗個生果籃令到舊患出晒嚟

唉,越睇你講越心痛

有無搽下跌打酒之類??
雲南白藥有款是噴霧,幾好的,萬o屈xx華潤x各大連鎖店有賣,但藥房賣平十蚊枝,你可試試。
但佢另一款功效勁d,要國內才有得賣。

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MM2005 發表於 18-9-23 12:23
對,剛聽中醫氣功師話,夜瞓傷腎

午安mm,現在比之前早左d啦,年紀大吾捱得夜

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MM2005 發表於 18-9-23 12:24
吓,你講的全是中醫講的症狀

即係咩症狀?

雲母殿

MM2005 發表於 18-9-23 12:25
佢咁毒
轉牙醫

我打算轉呀,不過都要d時間

翡翠宮

yanyan-mummy 發表於 18-9-23 12:44
即係咩症狀?

傷腎

翡翠宮

yanyan-mummy 發表於 18-9-23 12:45
我打算轉呀,不過都要d時間

快計劃,無醫德,你免浪費時間又捱痛

雲母殿

MM2005 發表於 18-9-23 12:49
傷腎

可能我腎吾好

雲母殿

MM2005 發表於 18-9-23 12:49
快計劃,無醫德,你免浪費時間又捱痛

轉要一個月左右,而且都要睇彩數分配邊個e生

翡翠宮

yanyan-mummy 發表於 18-9-23 13:11
可能我腎吾好

我應該都係
電視報導高錕逝世

首頁

尾頁

跳至