異短男發情期

rubymeow
|
大家好 請問你們的異短男貓貓多大開始發情噴尿呢?我家小貓十個月 近來發現經常䑛下體 一枝紅色毛筆仔的東西 謝謝賜教
兩只小天
|
我兩隻都係11個月到就同左佢地做公公啦⋯⋯因爲有時會4圍屙,做左之後就無哂4圍屙

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
rubymeow
|
兩只小天 發表於 18-8-28 12:44
我兩隻都係11個月到就同左佢地做公公啦⋯⋯因爲有時會4圍屙,做左之後就無哂4圍屙

...

謝謝你回覆呀。請問幾大开始有四圍屙尿呢?我貓仔仍未試過呢 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
cynthiatomchan
|
唔好意思,借位問下異短女,幾多個月大,先可以做 結紮手術
rubymeow
|
cynthiatomchan 發表於 18-8-28 17:02

我之前養過兩隻也是女異短 八個月結紮了 佢叫得好辛苦 所以便安排 紮左食多左肥左 但我今次第一次養男仔冇乜經驗
|
rubymeow 發表於 18-8-28 17:31
我之前養過兩隻也是女異短 八個月結紮了 佢叫得好辛苦 所以便安排 紮左食多左肥左 但我今次第一次養男仔冇 ...

謝謝你,我第一次養貓,所以唔係好識
ccss115
|
cynthiatomchan 發表於 18-8-28 17:02

我買個間老闆話6個月大就可以
|
ccss115 發表於 18-8-28 19:54
我買個間老闆話6個月大就可以

唔該晒
兩只小天
|
cynthiatomchan 發表於 18-8-28 22:49
唔該晒

如果屋企得一隻貓女⋯我會等到佢10個月左右先做⋯太細好似唔係咁好⋯女仔要開肚
兩只小天
|
rubymeow 發表於 18-8-28 13:01
謝謝你回覆呀。請問幾大开始有四圍屙尿呢?我貓仔仍未試過呢 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
...

因為我係收養返黎⋯所以一入屋有時會4圍屙⋯⋯⋯但公公左之後就無啦⋯⋯我覺得如果佢仲未發情,不如等耐小小,等佢身體強壯啲先做因爲我兩隻都係仔仔,我唔怕佢地會生B..所以我係11個月大先做既
rubymeow
|
兩只小天 發表於 18-8-29 10:08
因為我係收養返黎⋯所以一入屋有時會4圍屙⋯⋯⋯但公公左之後就無啦⋯⋯我覺得如果佢仲未發情,不如等耐小 ...

謝謝你 因為我常聽人說如男仔早做公公便令到個頭好細唔靚仔。所以我也想等耐少少先做
|
兩只小天 發表於 18-8-29 10:05
如果屋企得一隻貓女⋯我會等到佢10個月左右先做⋯太細好似唔係咁好⋯女仔要開肚
...

唔該晒,因為我第一次養,唔係太識
TungGGG
|
我家有2隻異短1仔1女,
都是9個月大時絕育,
獸醫話6個月已經可以做,
至於男仔頭骨大小,是關基因,
遲絕育都未必一定變大頭仔的。
rubymeow
|
TungGGG 發表於 18-9-6 04:29