有無人試過係smartone預訂新手機?

yying829
|
事源係我想送部NOTE9比家姐做生日禮物,上網睇到smartone有得訂淨機唔洗上台$7698,除左送原廠配件之外仲有1年爆芒保養同手機八達通回贈,想問下大家有無試過係smartone訂機同埋佢既服務質素好唔好?例如準時拎機,唔洗抽同有得開機試?
https://reservation.smartone.com/jsp/porder/tchinese/phone_form_o.jsp?id=3090

yying829
|
其實我都睇到CSL同3台都有得訂仲送台北機票,不過我怕張票掛唔到佢名好麻煩同埋佢又未必得閒去,所以索性簡smartone乾手淨腳,但又怕佢無得準時拎機,我家姐9月中生日,應該無問題?
靚apple
|
唔係Iphone基本上唔會有炒價或者職員自己hold起既情況,基本上都係睇錢做人,邊一邊多優惠同有分店係你屋企左近咪去果度出機,我自己就多數會去九龍灣samsung專門店試玩先做決定

So far CSL同Smartone都試過訂機,上網咁方便兩邊既效率都無咩好大分別,都可以準時拎到機既,唔洗擔心
yying829    發表於 18-8-28 10:50
wcpcelia    發表於 18-8-28 10:28
Vin828
|
有個咁有錢既好妹妹真好 ,我都想有新note用,依家用緊asus cheapcheap機炸
Vin828
|
幾間黎講, 3比我印象最差,試過月費完左約轉台佢自己有0.2蚊零頭數,係度寄信來話我遲交電話費,否則罰款 ,之後我落左門市親自找左個0.2佢用過咁多間係得佢會出到毫子數,真係唔知點解,不過呢間真係無回頭.....佢應該一早係最尾果期月費加埋零頭落去叫人找清佢而唔係事後出信話幾多日內唔找會罰款,即刻個形象差哂
cocobb312
|
訂機送原廠配件加皮套呢D基本野啦,唔係搵鬼同你預訂咩,不過話分兩頭,我自己都試過係3同smartone訂機, 3個預約系統就真係差減少少,但你比我簡我自己偏向袋張機票落袋自用再送手機比人,大家都有得益,同埋你係送禮物比自己家人,洗咩避忌,怕比人唱貪小便宜?
yying829    發表於 18-8-28 10:56
yying829
|
醒起一樣野想問: 我以前記得跟風訂iphone,去到拿機果時D職員係問我拆唔拆,又話即使試到有壞都唔會同你換,叫我自己去蘋果搞,到底係咪間間服務都係咁?定係只係某D電訊商先係咁?
heyou
|
yying829 發表於 18-8-28 10:20
醒起一樣野想問: 我以前記得跟風訂iphone,去到拿機果時D職員係問我拆唔拆,又話即使試到有壞都唔會同你換,叫 ...

Apple產品係咁架,無論你去邊都唔會換比你,同埋多數人去埋百老匯豐澤買機都係為左炒機,用家自用去返apple store買啦,有埋人幫你開AC,出單同埋教你報上堂班,好好服務架

heyou
|
Smartone試過訂samsung機,服務都ok,有得開盒睇,試機,幫你set中文同埋會講解,維修保養就真係好睇廠商條款,整體上黎講都算幾好服務,普普通通過得去啦

yying829    發表於 18-8-28 10:51
heyou
|
不過講真samsung既維修中心真係 排餐死又可能報個天價維修費比你,如果係有爆芒保養既話我覺得值得take呢個offer
jasmineoj
|
送 note 9 做禮物,怕唔怕諧音問題。。。?
yying829
|
回覆 jasmineoj 的帖子

都有咁想過但百無禁忌啦,因為家人都鍾意佢既edge屏幕造型同埋我發覺佢個年紀係唔多鍾意用IOS一個掣搞店哂系統,佢係鍾意慢慢逐頁andriod機禁退出上一頁咁樣
yying829
|
heyou 發表於 18-8-28 10:49
不過講真samsung既維修中心真係 排餐死又可能報個天價維修費比你,如果係有爆芒保養既話我覺得值得ta ...

都有聽聞有JM投訴三叔個維修中心做野慢同埋亂報價,咁要smartone爆芒個優惠又真係會多一份保障既,始終送禮物比人係開心事而唔係比麻煩人地要人地去輪街症
yying829
|
cocobb312 發表於 18-8-28 10:17
訂機送原廠配件加皮套呢D基本野啦,唔係搵鬼同你預訂咩,不過話分兩頭,我自己都試過係3同smartone訂機, 3個預 ...

都有心思思過機票落自己袋,部機就送比人架,不過睇埋另一位JM講三叔機既保養問題,應該smartone會好D掛?
saufongng
|
訂過,方便準時,有SMS提你攞機
cindy203
|
回覆 yying829 的帖子

見到呢個POST忍唔住留言,我都試過3比人出信追零頭數....

以前試過smartone訂新機,個reserve系統可以架,同埋我果邊間鋪唔知係人流少定點,都好快拿到機唔洗點排隊同有得慢慢試。以前佢仲會比埋佢公司電話卡你試之後幫你裝埋自己果張。

題外話,依家即使你搞少少野佢都有個評分系統去迫班前線serve好個客(可能明明有時係個客LONG黎)......其實我都幾鄧佢地辛苦, 同埋依家間間都有個policy,就係SIM卡想大卡換中卡要收50蚊手續費即使你比返張舊卡佢而唔係整唔見補領........我記得以前smartone係免費幫你換卡的
yying829    發表於 18-8-28 11:33
yying829
|
回覆 cindy203 的帖子

咁我放心了,因為佢個預訂係要8月30日前登記先有咁多野送, 聽到咁多意見都係正評應該制得過
tsung
|
jasmineoj 發表於 18-8-28 10:50
送 note 9 做禮物,怕唔怕諧音問題。。。?

xpxp2013
|
Note9可以啦,配埋edge screen超好用
瀟灑走一回
|
yying829 發表於 18-8-28 09:40
事源係我想送部NOTE9比家姐做生日禮物,上網睇到smartone有得訂淨機唔洗上台$7698,除左送原廠配件之外仲有1 ...

如果吾上台,用原價買, 百記優惠仲多啦
yying829    發表於 18-8-28 14:21