請教一下(入院問題)

BB0801
|

同一位醫生,佢有係醫院門診及私家門診開診,我應該約去醫院還是私家睇好呢?我諗住入院照磁力共震的,謝謝有經驗的朋友教路
補充:我買咗住院保險,要住院先有得cliam
fundfund
|
BB0801 發表於 18-8-28 12:47
同一位醫生,佢有係醫院門診及私家門診開診,我應該約去醫院還是私家睇好呢?我諗住入院照磁力共震的,謝謝 ...

照磁力共震唔洗入院,一般centre 或醫院門診照就可以
BB0801
|
fundfund 發表於 18-8-28 13:13
照磁力共震唔洗入院,一般centre 或醫院門診照就可以
多謝你回覆呀,因我買咗住院保險,要住院先有得claim
終極熊貓
|
BB0801 發表於 18-8-28 14:04

咁不如你喺頂樓補充返啦
俾嘅comment都爭幾遠㗎~
laiyee6121
|
BB0801 發表於 18-8-28 14:04

住院先有得claim,咁就唔洗問啦
BB0801
|
回覆 終極熊貓 的帖子

好的,唔該晒
BB0801
|
laiyee6121 發表於 18-8-28 14:12
住院先有得claim,咁就唔洗問啦
我就係唔知第一次去見醫生係私家還是係醫院好d(等既時間、診症既時間及手續上會唔會好大分別),照嘢就一定係入院
laiyee6121
|
BB0801 發表於 18-8-28 14:17
我就係唔知第一次去見醫生係私家還是係醫院好d(等既時間、診症既時間及手續上會唔會好大分別),照嘢就一 ...

係醫院睇就直接d,即約埋照時間
BB0801
|
laiyee6121 發表於 18-8-28 14:20
係醫院睇就直接d,即約埋照時間
咁又係
新人物
|
BB0801 發表於 18-8-28 12:47
同一位醫生,佢有係醫院門診及私家門診開診,我應該約去醫院還是私家睇好呢?我諗住入院照磁力共震的,謝謝 ...

醫療保險,家下好多唔一定要住院先claim到,直接問個醫生佢知點處理的。
BB0801
|
新人物 發表於 18-8-28 14:32
醫療保險,家下好多唔一定要住院先claim到,直接問個醫生佢知點處理的。
...
好的,好的,咁我問問醫生,唔該曬~
blackberry
|
不如問下自己個Agent 點先claim到, 一陣照左claim 唔到就煩,好似AiA好多限制 。
我仔QE照係計入院一日,但實際係唔駛住院,
BB0801
|
回覆 blackberry 的帖子

好,謝謝建議