自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主

我好唔鍾意發脾氣,好明白比人發脾氣之後會好傷心,特別是家人,氣氛即時轉得很差,無鬼謂。都好討厭身邊人少少事都發脾氣,發完關係會變差,簡直消磨緊愛。
曾聽過一句話: 脾氣發出來是本能,壓下去是本事。 呢句話一直在心,叫自己唔好發脾氣。
]

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好難,除非一個人獨處,今年有一星期係咁,我又的確好似冇發過睥氣

侯爵府

回覆樓主

我老公今日話我乖 話我2日冇發佢脾氣啦

公爵府

回覆樓主

一日唔發脾氣都偷笑

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主

番工拍住豬一般的隊友,我無發對方脾氣,內心就xyz@##

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

好難, 除非個個星期病左

大宅

回覆樓主

尋晚同老公講,我黎m,你唔好激我,要我發脾氣,佢話,有分別咩?你日日都m到甘架啦⋯⋯

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

我無發皮氣架

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

真正發脾氣應該一年得幾次
發忟憎就多d
你若盛開, 蝴蝶便來!

寶石宮

2023年兔年勳章

bb_515c 發表於 18-8-28 13:27
之前聽學校講座,老師叫我地家長要多d讚小朋友,當然唔要浮誇果種,當晚我對大仔笑晒咁口,講野又細聲又温 ...

大宅

回覆樓主

一日唔發已經開心

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

一開學又要發脾氣啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主

無發脾氣唔知幾多年

大宅

zayma 發表於 18-8-28 13:32
我反而調番轉,唔會對外人(賤人除外)發脾氣,淨係會發家人脾氣
...

好唔應該

首頁

尾頁

跳至