興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

民房

可能我冒犯了他,但他一直影響我,可以如何處理?

https://drive.google.com/drive/folders/1KJE_RX_z-sV91WsXrq9_b11QDbtNrFwc?usp=sharing

子爵府

你兩位,兩次入迴旋處都唔收慢。服左你地囉。

大宅

直接去新界南交通部報案室投訴
新界荃灣城門道8號新界南總區警察總部地下 3661 1710

直接去問, 比片佢地睇, 佢地會幫你開file做野
會叫你準備燒碟, 約時間正式落口供
如成功起訴, 可以告對方"危險駕駛"罪名

"司機駕駛汽車的方式,顯然大有可能對其他道路使用者、車上的乘客或司機本身造成受傷的危險,或對財產造成嚴重損害。"

最高可被判處罰款港幣 25, 000 元及監禁 3 年
如屬首次被定罪,可被取消駕駛資格至少 6 個月;如第二次或再次被定罪,則可被取消駕駛資格至少 2 年
強制修習駕駛改進課程
記 10 分違例駕駛記分

子爵府

回覆 qwerasdf0828 的帖子

你可以帶埋條片上警署交通部報案, 如果有警員得閒, 佢地會即時開條片嚟睇,睇下有冇需要開 file 。不過就要快,因為法例規,一定要事發後兩個星期內聯絡對方司機,如果唔係就告唔入!
另外,係要去返事發地區嘅交通部報案,如果唔係又要行多次落口供。(打電話去警署問左先!)

小朋友放暑假比平日更忙!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

HaRo2 發表於 18-8-30 01:38
直接去新界南交通部報案室投訴
新界荃灣城門道8號新界南總區警察總部地下 3661 1710
要做野

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

qwerasdf0828 發表於 18-8-28 14:07
可能我冒犯了他,但他一直影響我,可以如何處理?

https://drive.google.com/drive/folders/1KJE_RX_z-sV9 ...
青山公路過左青龍頭

首頁

尾頁

跳至