保栢,醫療年紀太大65打後受保嗎?巨額保費?

ifcsir
|
買左好多年保栢,但年紀大情況是否不同?
laiyee6121
|
ifcsir 發表於 18-8-28 18:12

好似年年加保費,加得好多
Helllokitty
|
任何醫療保險都隨著年紀加費,重點係付不付擔到
Hoining
|
ifcsir 發表於 18-8-28 18:12

直接打去保栢問,要睇返保單條款先知你份保險保到幾多歲

wcpcelia    發表於 18-8-31 11:38
bongbongpatty
|
laiyee6121 發表於 18-8-28 18:52

間間都多架la
Sammi8818
|
bongbongpatty 發表於 18-8-28 19:24
間間都多架la
我舊年同今年加咗成2000元
Poyau
|
laiyee6121 發表於 18-8-28 18:52

ninicole
|
你要打去問下張單係保到幾歲 保柏有啲係終身續保 我之前覺得貴所以加大左墊底費,保費可以平少少
CLAMAN
|
其實醫保不嬲都係按年齡加價,間間都係咁。年紀越大越貴就梗架啦。CUT單要諗清楚呀,年紀大cut左隨時買唔返,其他保險公司應該唔會咁易再受保。到時兩頭唔到岸仲死。
sharonchung
|
上年買咗富X醫療保險,要供15年,每年2萬左右,去到65歲就可以攞返24萬。之後保到100歳,保額最多78萬,期間要claim保費就會影響嗰24萬冇得全收。我而家供咗一年,諗緊抵唔抵
ifcsir
|
sharonchung 發表於 18-8-30 16:17
上年買咗富X醫療保險,要供15年,每年2萬左右,去到65歲就可以攞返24萬。之後保到100歳,保額最多78萬,期 ...

你講緊呢個係人壽唔係醫療?
sharonchung
|
ifcsir 發表於 18-8-30 16:54
你講緊呢個係人壽唔係醫療?

醫療
大件仔
|
sharonchung 發表於 18-8-30 16:17
上年買咗富X醫療保險,要供15年,每年2萬左右,去到65歲就可以攞返24萬。之後保到100歳,保額最多78萬,期 ...

是危疾保嗎?
醫療住院通常計病房,手術費.........咁

如果你今年50歲, 供15年供完就剛好可以拿回24萬就低啦。
不過, 危疾有時好多病係保唔到, 要睇你間保公司
sharonchung
|
大件仔 發表於 18-8-30 17:58
是危疾保嗎?
醫療住院通常計病房,手術費.........咁

係醫保,如果喺65歲之前冇claim過,就可以攞返24萬,因為最高賠償都只有78萬,如果要claim就喺78萬內扣,所以個Agent建議本身有一份醫療保,而呢份就作墊底可以扣少啲。
潘高壽
|
去到65、可以拎返24萬、之後保到100!我睇到笑左出黎!
睇清楚條款先啦⋯⋯一係打去 c s 問.就最真!
cattz288
|
Sammi8818 發表於 18-8-28 19:34
我舊年同今年加咗成2000元

咁多??
ifcsir
|
潘高壽 發表於 18-8-30 23:03
去到65、可以拎返24萬、之後保到100!我睇到笑左出黎!
睇清楚條款先啦⋯⋯一係打去 c s 問.就最真! ...

點解? jm係搞錯左邊part ? 我都覺得個plan 幾好
sharonchung
|
ifcsir 發表於 18-8-31 09:16
點解? jm係搞錯左邊part ? 我都覺得個plan 幾好

其實幾廿年後78萬醫療費用,計埋通脹應該冇乜作為,所以仲諗緊供唔供