"我係屋企自己都煮到啦"

艾菲BB
|
前幾日同幾個朋友食飯,其中一個比較鐘意煮野食,佢成日都會話:我係屋企自己都煮到啦,我覺得真係好掃興
叫個意粉又講,哎個甜品又講......我夠知自己煮到啦,但成班朋友出來食飯唔淨係因為食物架麻,聯絡下感情,吹下水都得掛
yankiyan
|
我都好怕呢d人
|
艾菲BB 發表於 18-8-29 00:19
前幾日同幾個朋友食飯,其中一個比較鐘意煮野食,佢成日都會話:我係屋企自己都煮到啦,我覺得真 ...

兩個答案:
咁下次上你度食

可惜我唔想食你整果啲
mameme
|
"咁你依家唔喺屋企嘛!"
MrsSingSing
|
我一定會答,‘下次去你度聚會,你煮’
Wingli121    發表於 18-8-29 15:01
wcpcelia    發表於 18-8-29 10:13
艾菲BB
|
9594 發表於 18-8-29 00:22
兩個答案:
咁下次上你度食

其實佢唔介意去佢屋企食架......不過我介意囉,因為佢煮得冇人地咁好味
艾菲BB
|
MrsSingSing 發表於 18-8-29 00:30
我一定會答,‘下次去你度聚會,你煮’

其實佢唔介意去佢屋企食架......不過我介意囉,因為佢煮得冇人地咁好味
tkop
|
前幾日同幾個朋友食飯,其中一個比較鐘意煮野食,佢成日都會話:我係屋企自己都煮到啦,我覺得真 ...

咁又唔搵間佢煮唔到嘅
艾菲BB
|
mameme 發表於 18-8-29 00:28
"咁你依家唔喺屋企嘛!"

我試過忍唔住講:實自己煮到架,不過自己煮麻煩啫,又要洗又要煮出街食完就可以埋單走,乾手淨腳

可惜下次佢又繼續講.......
艾菲BB
|
tkop 發表於 18-8-29 00:36
咁又唔搵間佢煮唔到嘅

每間餐廳佢總有一兩味餸話自己煮到,可能下次我地要食太空餐先避到佢識煮嘅
karen508hk
|

既然已俾過說話佢聽都係咁,我唔會再同呢個人食飯囉,食餐飯最緊要心情愉快

sharonhwyc
|
答佢:
係人都煮到架啦,
呢度全場都任何人都煮到,
係睇你煮得好唔好食~
littlesister
|
我99 成日都講,仲會話佢煮得好食好多
littlesister
|
艾菲BB 發表於 18-8-29 00:37
我試過忍唔住講:實自己煮到架,不過自己煮麻煩啫,又要洗又要煮出街食完就可以埋單走,乾手淨腳 ...

Ignore mode
regent9
|
littlesister 發表於 18-8-29 00:46
我99 成日都講,仲會話佢煮得好食好多

同我奶奶一樣
出去食又話人無味,自己煮會點點點,求其自己係屋企煮咪仲舒服之類
jasmine0527
|
好掃慶,唔好答佢
yurijm
|
我有個朋友又係咁
不過仲難頂啲
佢率直到話人地餐廳食水深
逐樣食物都話餐廳用下價食材
DonnieBB
|

我都識人係咁, “呢個我都識整啦”, 又話“我買d食材靚過呢d”...
我會話下次去你屋企搞
天真B
|
yankiyan 發表於 18-8-29 00:22
我都好怕呢d人

我都係
同埋有時人地開post問xxx咩牌子好食?有啲人會答我自己整最好食
siumak    發表於 18-8-30 11:24
|
艾菲BB 發表於 18-8-29 00:37
我試過忍唔住講:實自己煮到架,不過自己煮麻煩啫,又要洗又要煮出街食完就可以埋單走,乾手淨腳 ...

其實佢意思係咪嫌貴唔抵呀?