唔係怪獸
|
分享以下的蚊膏,我成家人超惹蚊,但用左以下蚊膏幾年,無論去咩地方玩,包括新加坡丶泰國丶海南島丶廈門丶上海丶台灣⋯⋯真係大小老嫩一粒蚊都冇咬過。而且家族有G6PD小朋友都用得真心推介。

在香港MegaBox見過,$200一支。以下圖片訂回來,$8x。如果大家邊度見到更平,麻煩報料。我家上下大小個個每人一支,去邊都袋住。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
開心小姐    發表於 18-8-29 10:43
唔係怪獸
|
補充:我仔入camp,佢同學一對腳咬廿幾粒,佢仍然一粒都冇佢成個露營網的開門邊位都搽了這蚊膏強力推薦
nixphoenix
|
我都係買呢隻俾小朋友用
都幾好用
LOVEIVAN
|
nixphoenix 發表於 18-8-29 07:07
我都係買呢隻俾小朋友用
都幾好用

請問邊度有得買 謝謝
貓頭雀
|
請問是否 漿糊筆一樣?成腳搽曬? 黏嗎? 謝謝
waiman1204
|
貓頭雀 發表於 18-8-29 08:57

想知x 2
owl_iris
|
呢支掂唔掂?
仲有佢啲防曬得唔得?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
唔係怪獸
|
LOVEIVAN 發表於 18-8-29 08:38
請問邊度有得買 謝謝

Iherb
唔係怪獸
|
貓頭雀 發表於 18-8-29 08:57

好似漿糊筆咁,通常我四肢丶頸後各點一點就得
唔係怪獸
|
owl_iris 發表於 18-8-29 09:13
呢支掂唔掂?
仲有佢啲防曬得唔得?

咁這支我又未試過喎!
唔係怪獸
|
owl_iris 發表於 18-8-29 09:13
呢支掂唔掂?
仲有佢啲防曬得唔得?

我覺得D spray比較易揮發,冇咁持久,要成日補,同埋大味D,所以比較鍾意用漿糊筆。
wcpcelia
|

iherb 見到
Poyau
|
謝謝推介
CONANMUI
|

等我都試下先,我超野蚊
,請問焗身嗎?
tsung
|
謝謝推介
callmebabe
|
waiman1204 發表於 18-8-29 09:12
想知x 2

星期四前買仲有再9折
http://hk.iherb.com/pr/Badger-Company-Anti-Bug-Balm-1-5-oz-42-g/18389?rcode=SAB1581
callmebabe
|
我都係用呢個牌子,不過係噴裝,用哂買支筆裝試下先
moonmoonbabies
|
想問係咩味?
我好怕香茅味的
平安幸福
|
請問樓主,好細隻嘅蠓,防到嗎?
我家附近好多,次次都咬好多下,又勁痕
唔係怪獸
|
平安幸福 發表於 18-8-29 14:14
請問樓主,好細隻嘅蠓,防到嗎?
我家附近好多,次次都咬好多下,又勁痕
...

冇咬過喎