7-11 銀聯手機閃付優惠至9月18日止

BabyGGBaby
|

*以上優惠只適用於通過銀聯雲閃付使用Apple Pay付款,且交易必須通過銀聯網絡。購買香煙、奶粉、網上遊戲產品及服務項目除外。此優惠設有名額限制(上限為130,000個),額滿即止。每人每日限使用此手機優惠1次。

注意: Google Pay(以前叫Android Pay)現時不支援銀聯手機閃付

銀聯手機支付用 Apple Pay 現時香港地區的銀聯卡只支援下列這些
中國銀行(香港) (銀聯信用卡、銀聯扣帳卡)
恆生銀行 (銀聯信用卡)
滙豐銀行 (銀聯信用卡)
渣打銀行 (UnionPay 扣帳卡)

Apple Pay 是支援中國大陸銀行的金融卡(即信用卡或提款卡),不過是根據銀聯當日匯率扣除人民幣的等值。Apple Pay 要加大陸銀行的金融卡,首先要將 iPhone 在設定內轉中國大陸地區。

至於其他非主流或大陸手機版的 XXX PAY 或個別銀行自行定製的閃付功能,就不列於此。

【其他優惠】優品360減免HK$10優惠(逢星期六)憑銀聯手機閃付於優品360單一簽賬滿HK$25即減HK$10推廣期:即日至2018年12月29日 (逢星期六)
【其他優惠】鴻福堂買1送1優惠憑銀聯手機閃付於鴻福堂以正價HK$26或HK$28購買鮮製飲品即享買1送1優惠推廣期:即日至2018年11月30日

stagea
|
二世龜
|
但有咩好買...
wcpcelia
|
Thanks
Candy_CHUNG_LAU
|
BabyGGBaby 發表於 18-8-29 08:47

除左apple pay 外
如何用到銀聯手機閃付?

kim927
|
請問用乜嘢銀行可以呢?
渣打,南洋,中信都唔得
wing535466
|
kim927 發表於 18-8-29 09:30
請問用乜嘢銀行可以呢?
渣打,南洋,中信都唔得

我中銀good day可以
lyh80115
|
Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-8-29 09:30
除左apple pay 外
如何用到銀聯手機閃付?

我部係内地買嘅榮耀手機,内置Huawei pay綁深圳建行卡,喺香港用到銀聯手機閃付,扣人仔,成功用過好多次。
jjkoo
|

tsung
|

tansyneko
|
ICBC信用卡,用佢自家PAY APP,可做到手機銀聯閃付

其他就只可以APPLE PAY先做到手機銀聯閃付
tansyneko
|
wing535466 發表於 18-8-29 10:12
我中銀good day可以
手機閃付喎,我都有依張卡,打去中銀問佢話又話無手機閃付既?只可以就咁閃付

而問過銀聯,官方回應香港暫只有APPLE PAY做到手機銀聯閃付

不過我試過ICBC可以,因為佢有自家出品的PAY APP,唔係跟ANDROID PAY,所以做到手機銀聯閃付

lyh80115
|
tansyneko 發表於 18-8-29 13:21
ICBC信用卡,用佢自家PAY APP,可做到手機銀聯閃付

其他就只可以APPLE PAY先做到手機銀聯閃付 ...

ICBC用過幾次唔同鋪頭都唔成功,唔知佢點搞 ;我用Huawei pay+大陸銀行卡就OK。
lyh80115
|
tansyneko 發表於 18-8-29 13:25
手機閃付喎,我都有依張卡,打去中銀問佢話又話無手機閃付既?只可以就咁閃付

而問過銀聯,官方回應香港暫只 ...

請問用ICBC閃付,密碼你入乜嘢?我用Huawei pay撳enter就得,無密碼。
milkfaegan
|
東亞銀聯而家唔得?之前不嬲用開
tansyneko
|
lyh80115 發表於 18-8-29 17:53
ICBC用過幾次唔同鋪頭都唔成功,唔知佢點搞 ;我用Huawei pay+大陸銀行卡就OK。
...

icbc我ok呀,不過要每次登入好煩

華為係一定要綁大陸卡嗎?即要上去開戶先用得?
tansyneko
|
lyh80115 發表於 18-8-29 17:55
請問用ICBC閃付,密碼你入乜嘢?我用Huawei pay撳enter就得,無密碼。

咦,我用icbc手機閃付唔駛密碼呀,普通插卡就要
lyh80115
|
tansyneko 發表於 18-8-29 23:46
icbc我ok呀,不過要每次登入好煩

華為係一定要綁大陸卡嗎?即要上去開戶先用得?

我又試下登入先,之前就咁開nfc。

Huawei pay暫時只綁到大陸卡;行貨機有Huawei pay未就唔知啦。
vv518vv
|
BabyGGBaby 發表於 18-8-29 08:47
*以上優惠只適用於通過銀聯雲閃付使用Apple Pay付款,且交易必須通過銀聯網絡。購買香煙、奶粉、網上遊戲 ...

tap & go用佢哋果個銀聯又得唔得呢?
Poyau
|
謝謝分享