懷孕7W沒胃口,適逢老公生日點慶祝

白羊女
|
星期五老公生日,以往習慣都會book 餐廳食下好野,本身book 左一間鐵板燒,點知上2星期知道懷孕,好快d Morning Sick 隨之湧現,胃氣漲又無胃口,見到肉都想嘔,鐵板燒一定食唔到,衣家徬徨緊點算,有咩餐廳好介紹?
moomooo
|
如果嘔得好犀利就唔好勉強出去慶祝啦
或者反正自己都無胃口,揀間老公鍾意食既,晚飯前食2塊梳打餅可能會舒服d
yubaba
|
唔好意思, 笑咗! 樓主真幸福, 為老公生日餐飯唔知去边食「徬徨」。 咪搵D想去食嘅, 再唔係咪番屋企食囉! 唔使慌喎!
sandyiphk
|
回覆 yubaba 的帖子

其實妳已經送在份好好的「禮物」比老公了,出去食飯只是形式而已,佢應該會諒解妳的不適…簡簡單單,買個小蛋糕在家慶祝一樣溫馨幸福,而且懷孕初期,都會比較疲倦,少外出,多休息對妳也有好處。
EstrellaDamm
|
白羊女 發表於 18-8-29 09:43
星期五老公生日,以往習慣都會book 餐廳食下好野,本身book 左一間鐵板燒,點知上2星期知道懷孕,好快d Mor ...

其實生B後好多習慣都無可避免要改變,你而家要有心理準備,習慣一下。

唔食鐵板燒,就食其他食得落嘅嘢。我兩胎孕早期食漢堡包薯條最舒服。慶祝最重要嘅係身邊人,唔係食啲咩好嘢吧 。
小驚
|
我今年生日同老公生日都喺 morning sick 下進行
我生日都無點慶祝過,老公淨係買咗個蛋糕俾我
而老公嘅生日我就約埋朋友玩齊食飯
傾下計,唔駛食咁多,都幾開心咁渡過
RubyYu07
|
呢個bb真係你老公最好既生日禮物!我相信你老公食乜都開心。
haha748494
|
C6會就返你,兩人好好商量點慶祝。
我要做媽媽
|
我覺得都係問下你老公想食咩,book佢鐘意既餐廳算喇
白羊女
|
moomooo 發表於 18-8-29 11:29
如果嘔得好犀利就唔好勉強出去慶祝啦
或者反正自己都無胃口,揀間老公鍾意食既,晚飯前食2塊梳打餅可能會舒 ...

梳打餅真係好神奇,就算幾無胃口都會想食
白羊女
|
yubaba 發表於 18-8-29 12:51
唔好意思, 笑咗! 樓主真幸福, 為老公生日餐飯唔知去边食「徬徨」。 咪搵D想去食嘅, 再唔係咪番屋企食囉! 唔 ...

屋企有奶奶喺到ma(emoji)
白羊女
|
sandyiphk 發表於 18-8-29 12:58
回覆 yubaba 的帖子

其實妳已經送在份好好的「禮物」比老公了,出去食飯只是形式而已,佢應該會諒解妳的不 ...

都係,所以我都冇買生日禮物喇haha
白羊女
|
EstrellaDamm 發表於 18-8-29 13:05
其實生B後好多習慣都無可避免要改變,你而家要有心理準備,習慣一下。

唔食鐵板燒,就食其他食得落嘅嘢。 ...

衣家習慣明顯改變左,以前好多鐘意食既野衣家完全唔想食,諗起都想嘔,重點係食完d 野陣味會留喺條脷到好耐,唔知點解,搞到好唔舒服,唔知係味覺敏感左先會咁定咩
白羊女
|
小驚 發表於 18-8-29 13:14
我今年生日同老公生日都喺 morning sick 下進行
我生日都無點慶祝過,老公淨係買咗個蛋糕俾我
而老公嘅生日 ...

約埋朋友都係一個好選擇,謝謝你
白羊女
|
RubyYu07 發表於 18-8-29 22:04
呢個bb真係你老公最好既生日禮物!我相信你老公食乜都開心。

都係...都期待左大半年了
白羊女
|
haha748494 發表於 18-8-30 16:59
C6會就返你,兩人好好商量點慶祝。

佢話諗唔到可以返屋企食,係我自己固執左
白羊女
|
我要做媽媽 發表於 18-8-30 17:18
我覺得都係問下你老公想食咩,book佢鐘意既餐廳算喇

佢無意見ga, 最後我都book 左另一間食意大利菜既
RubyYu07
|
白羊女 發表於 18-8-30 18:16
都係...都期待左大半年了

買個蛋糕係屋企慶祝都一樣咁開心。
haha748494
|
回覆 白羊女 的帖子

系屋企可以舒服D,你同C6講,叫佢煮