請教IWC 手錶

bks2014
|
請問手銀背面的7位數字是代表什麼?
我上官網型號只有六位數字

利申: 打算買只二手的(不是圖片這只), 希望不會買了仿製品

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
珍惜眼前
|
bks2014 發表於 18-8-29 11:26

代表每隻手錶既獨立編號,等同身分證號碼一樣唔會有第二隻錶會重覆,二手平好多?唔太識就唔好買二手......
20150618bb
|
呢個我都唔知
angela0228
|
買正品吧
michelle_chan
|

我隻英皇買係7位數

bks2014
|
珍惜眼前 發表於 18-8-29 12:08
代表每隻手錶既獨立編號,等同身分證號碼一樣唔會有第二隻錶會重覆,二手平好多?唔太識就唔好買二手..... ...

是很便宜、 I D 只有6位數29X7X8、 賣方話是早期的、 現在已經去到7位數字I D

下圖是我想買的錶
如何判斷這手錶是真或是A 貨呢?

珍惜眼前
|
bks2014 發表於 18-8-29 22:09
是很便宜、 I D 只有6位數29X7X8、 賣方話是早期的、 現在已經去到7位數字I D

下圖是我想買的錶

同行貨差幾遠?我之前都係授權代理IW度做,而家市靜要R 75-8 折唔難,但起碼仲有24個月保養,你睇中個賣家隻錶如多年,佢keep 得麻麻,你淨上行抹油都收你2k up ,講緊唔好再有咩問題
Cara2006
|

唔識就唔好買二手
bks2014
|
珍惜眼前 發表於 18-8-29 22:22
同行貨差幾遠?我之前都係授權代理IW度做,而家市靜要R 75-8 折唔難,但起碼仲有24個月保養,你睇中個賣家 ...

謝謝 咁我就不買二手了
.八卦問一下 早期的錶l D 是否6位數字的?
珍惜眼前
|
bks2014 發表於 18-8-30 09:05
謝謝 咁我就不買二手了
.八卦問一下 早期的錶l D 是否6位數字的?

6個位就不清楚了,因我做左5年都係見7位