洗衣防染色吸色片

mielmiel
|
如題,有冇人用過? work 嗎?

https://hk.deals.yahoo.com/hong-kong/offer/1246524?src=edm&edm_id=9748

Poyau
|
up
careycarey
|
我喺超市買過,洗完張紙係染晒色,但我唔知係咪真係俾佢吸晒,而其他衣物冇染,所以用咗一排就冇再用,反正我同老公深色衫多,一齊洗,小朋友衫又另一機,唔會染到佢哋啲衫。
alima
|
mielmiel 發表於 18-8-29 12:36
如題,有冇人用過? work 嗎?

吾係太深黑既混色衫一起冼都有D用,但對甩色衫係無用,淘寶買通常買三送一會平些
竇漪房
|

有用!我用左好多年,救左我d衫好多次!不過唔係呢個牌子!
mielmiel
|
竇漪房 發表於 18-8-29 21:32
有用!我用左好多年,救左我d衫好多次!不過唔係呢個牌子!

有咩好介紹呀?
我平時屋企一機黑、一機白,但阿女下個月去外地升學,打算買俾佢用。

竇漪房
|
mielmiel 發表於 18-8-29 21:47

有咩好介紹呀?

佢去邊呀?呢樣嘢叫 colour catcher,我唔係香港買的,如果佢去西方國家好多超市都有得賣,叫佢自己去到買!
panda361
|

有咩好介紹呀?

外國仲流行,使乜香港買。
kc_01k
|
我用Shout color catcher, 喺美國買,係得嘅。
你呢個牌子冇用過。
kc_01k
|

有咩好介紹呀?

我去加拿大唔見有得賣,去美國就Walgreens先有, 連Costco 都冇。
mandy627
|
無用,我有件著過一次嘅粉紅色衫就咁報消
bosch
|
張紙係染晒色, 但我唔多信其他衫冇染色, 只係睇唔到啫.

外國超巿有得買, 所以唔駛響香港買. 同埋小朋友應該冇咁神心用呢d 產品去保護衣物.
manfatcentre
|
kc_01k 發表於 18-8-29 22:38
我去加拿大唔見有得賣,去美國就Walgreens先有, 連Costco 都冇。

加拿大係冇乜地方有
kc_01k
|
manfatcentre 發表於 18-8-29 22:46
加拿大係冇乜地方有

應該係,我屋企人直情話冇。