係咪成個孕期都有機會出血?

麻每吉
|
十一週果時有少少血,去左醫生度檢查有少少血,check過晒宮頸無開果啲,呀b好健康

早兩日星期一夠十二週去做T21,照多次呀b,都係一切正常嘅。到左尋晚臨訓無喇喇又抹到dd血絲,但今早起身到依家又無血,只係感覺個肚仔有少少痛

依家15 16緊睇唔睇醫生好?因為本身中西醫嘅安胎藥仲食緊,如果依個情況,去到醫生有咩幫到我?只係照?因為已經驚驚地唔想周圍去
啱啱過左十二週又要驚一驚
koalalee88
|
麻每吉 發表於 18-8-29 12:55
十一週果時有少少血,去左醫生度檢查有少少血,check過晒宮頸無開果啲,呀b好健康

早兩日星期一夠十二週去 ...

我孕早期同中期都有流啡兩三日 冇肚痛不是見紅所以冇理佢
麻每吉
|
koalalee88 發表於 18-8-29 13:12
我孕早期同中期都有流啡兩三日 冇肚痛不是見紅所以冇理佢

上次醫生話無流到黎m咁嘅血就可以唔洗睇,個小腹有小小應該係正常嘅痛
我中西醫藥都有安胎,依家唯有訓下
koalalee88
|
麻每吉 發表於 18-8-29 13:32
上次醫生話無流到黎m咁嘅血就可以唔洗睇,個小腹有小小應該係正常嘅痛
我中西醫藥都有安胎,依 ...

我早期都有中藥安胎 一路冇嘔胃口正常又好訓 一覺到天明 流啡好多人都會有 如果見紅肚痛穿水就要即刻去醫院了

FifiYeung_FB
|

醫生話正常會有少少血同啡。因為子宮擴張緊係正常,如果流血但唔肚痛反而需要睇醫生。放鬆d...訓下休息下
ipcs
|

我只係早孕期未夠12週試過流啡、粉紅(我覺得關我食左d偏涼嘅食物事),過左12週後整個孕期無流過鮮血。
麻每吉
|
FifiYeung_FB 發表於 18-8-29 14:53
醫生話正常會有少少血同啡。因為子宮擴張緊係正常,如果流血但唔肚痛反而需要睇醫生。放鬆d...訓下休息下
...

謝謝解答,好努力訓覺等自己唔諗咁多
麻每吉
|
ipcs 發表於 18-8-29 15:57
我只係早孕期未夠12週試過流啡、粉紅(我覺得關我食左d偏涼嘅食物事),過左12週後整個孕期無流過鮮血。
...

咁好好,因為我一有啲啲血我就緊張
moomooo
|
我6,7w時流血入急症,除左塞藥訓床外,有個朋友教用柯膠煲瘦肉,早晚飲一碗

我要做媽媽
|
如果唔係keep住咁流啡可以唔使睇醫生止,你要注意好好休息
麻每吉
|
我要做媽媽 發表於 18-8-29 21:30
如果唔係keep住咁流啡可以唔使睇醫生止,你要注意好好休息

Umum,依幾日訓喺屋企飲花膠湯
haha748494
|
你觀察下,如果唔會再流血,就臥床休息,如果仲會流血,就要睇急症。
terter1110
|

我流啡都燉柯膠黨參陳皮瘦肉,燉2日即刻收哂,你可以試試
Sweetbabymom
|
飲燉瘦肉水都ok
麻每吉
|
haha748494 發表於 18-8-30 16:14
你觀察下,如果唔會再流血,就臥床休息,如果仲會流血,就要睇急症。

食左中西藥,無再流喇