自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆樓主:

舊樓則可以好實用,就算得3百幾呎

寶石宮

2023年兔年勳章

leelily 發表於 18-8-29 18:26
舊樓則可以好實用,就算得3百幾呎

可以間兩房 甚至三房

禁止訪問

伯爵府

bikat 發表於 18-8-29 17:47
個個地方situation 唔同冇得比架喎。
外國住近郊住大house好正但想買少少野都要揸車。
我在香港住300呎但行 ...
我覺得論方便都係差唔多 我係澳洲探朋友佢屋企渣車去超市10分鐘。但係渣車好方便,你買完野推架手推車去停車場放入車尾箱,渣番屋企再拎出來開門入屋放入雪櫃,但我香港去樓下百佳都要行8-10分鐘,兩隻手抽住重野,尤其包米行咁耐真係有D辛苦。

伯爵府

無話可說 發表於 18-8-29 16:47
東京唔敢講,首爾好少少,要睇地區!成日睇韓劇
東京好肯定大過又平過香港啦..屋企有人買東京樓投資,所以睇過下。屋企人買個度都係80萬HKD 200幾呎,貼住新宿

伯爵府

Conybrownbb 發表於 18-8-29 16:57
愈來愈多納米樓,遲下百幾二百尺會愈見普遍,三百尺唔算好細了
傷感

男爵府

熱血勳章

回覆樓主:

我覺得冇問題,可能我由細到大都係住緊最細嗰種公屋,反而我唔鍾意間屋太大,如果冇工人幫手嘅話要自己抹都幾辛苦

象牙宮

Mm233 發表於 18-8-29 22:02
東京好肯定大過又平過香港啦..屋企有人買東京樓投資,所以睇過下。屋企人買個度都係80萬HKD 200幾呎,貼住 ...

我對日本無研究喎,我都唔知貼住新宿,即係去市區幾耐車程

水晶宮

guigui82 發表於 18-8-29 16:26
駛乜講到咁遠。我朋友住上海, 两個人住三層樓的獨立屋另加花園, 一層都成千呎,有两部車。大陸大把呢啲人。 ...

唔使上海添啦。我媽買順德碧桂園,四層高連天台total 7 間房,前後花園,前花園仲有個亭同魚塘仔養錦鯉。喺hk 點都恨唔到架喇,無辦法。

首頁

尾頁

跳至