自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我兩年前做左個大手術,個肚有四條長短不一既疤,最長有9cm,最短1cm,
我為左令自己開心d, 會叫佢地做一家四口既蟲仔。我初頭都有用去疤膏,見無乜效放棄左。而家最長個條蟲好肥,有時會痕。見到你呢個post 我好鼓舞,我唔可以放棄的!多謝你分享!

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

留毛先~~

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

食飯時間,又可以講故啦!哈!

上回講到我決定要「減淡肉芽及周邊皮膚顏色」,但三個月都冇突破。

其實係果三個月期間,我又唔係乜都冇做過 ga bor。

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主

咁我真係好好彩,開刀生完都係用吓除疤貼,都唔係用咗好耐,依家條疤痕都搵唔到,可能睇醫生手勢,而且我開刀個位冇你張圖咁高。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

一講起減淡皮膚顏色,大家諗起d咩?

我就第一時間諗起美白cream 同美白mask la。哈哈!

之後我做左d咩相信大家都估到,就係將平時用開果d美白 cream ,同平時full mask 袋入面d liquid 查落條肉芽同周邊d皮膚度。

結果當係冇乜效果啦!哈哈!其實諗落都正常gei。我平時用係塊面度都唔覺自己白左,唔覺d斑少左,用落條肉芽又點會有效果呢。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

正當冇乜頭緖點做gei 時候,事情gei 另一轉捩點又出現啦。

講少少題外話先,話說年半前我join 左間黑店(有個姓張gei港姐代言的)做facial,開左個course 之後次次都sell 我買野,買新course ,或者做upgrade 。總之因為咁搞到好麻煩。

講起都嬲,又肚餓,食個飯先再講,待續⋯⋯

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

好,食完,又講下。

點解講到果間黑店呢,其實件事又真係關關地間黑店事。都係講多少少先。

話説有次間黑店話我面黑,sell 我買左支唔知4百幾定6百幾gei lotion ,係佢喪sell之下,我為左甩身,都唯有放低錢走。

支野用左係塊面兩星期,除左毑毑地之外,其實冇乜效果,所以一直掉左係個櫃度。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

話說個幾月前,我又上黑店受死⋯⋯

今次佢唔知想sell 我d乜,又講起果支野可以用來查黑面。之後我點甩身唔講啦。

重點係我靈機一觸,不如試下用果支野查下條肉芽同周圍d皮膚啦。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

忙忙忙忙⋯⋯
終於有時間講埋個結局啦!哈哈!

結果係我查左支野四日之後,條肉芽周圍d皮膚d色淡左好多,開始接近肉色啦。

至於於條肉芽開始由紅色变成啡色,感覺上當堂冇咁明顯。我果下都幾喜出望外!

於是就keep 住查到今日啦(其實因為未用曬)

e十最新情況係,條肉芽仲有小小凸,一dd地方接近皮膚色,一dd地方啡色,可以講係一達達!哈哈!
周圍皮膚已經接近皮膚色。

所以可以講係好改善左好多,我覺得都幾滿意。當然如果可以完全消失梗係更好啦!哈哈!

至於下一步點做,我仲諗緊⋯⋯

完,多謝大家收看。

首頁

尾頁

跳至