大家覺得樓市跌多少, 才會入巿?

wmkcnw
|
純粹8掛睇下 未上車的 和 想買樓收租 \ 投資 的人 , 分別覺得跌多少 % , 才會出手入巿?
超級特務
|
如果真係跌開就冇人買
JD930
|
超級特務 發表於 18-8-29 14:54
如果真係跌開就冇人買

哈哈
NatalieTY
|
wmkcnw 發表於 18-8-29 14:52
純粹8掛睇下 未上車的 和 想買樓收租 投資 的人 , 分別覺得跌多少 % , 才會出手入巿?
...

幾時有錢就幾時買
焦糖媽
|
緊係等跌到底先啦! 撈底嘛!

p.s. 曲線要講明
pi0219
|
老實講除非再遇沙士/金融風暴, 否則好難跌
namnamnamlolo
|
跌唔跌都唔會買架啦
d淡油
beebee911
|
其實香港人好得意,當跌一成或者兩成大把人爭住去買,但當跌到一半或者再多啲嘅時候就冇人夠膽去買。
你睇沙士期間淘大唔使50萬,港灣豪庭百一,二萬,請一大班二三線歌手去撐場,都係冇人敢買。
超級特務
|
beebee911 發表於 18-8-29 16:06
其實香港人好得意,當跌一成或者兩成大把人爭住去買,但當跌到一半或者再多啲嘅時候就冇人夠膽去買。
你睇 ...

我有朋友當年真係買咗淘大
俾屋企人剷到上天花板
nomesir
|
至少要跌 50%
焦糖媽
|
超級特務 發表於 18-8-29 16:09
我有朋友當年真係買咗淘大
俾屋企人剷到上天花板

有朋友當年叫佢爸媽買 (佢讀緊書未出身), 佢爸媽鬧佢, 話咁做係 "發國難財"

我係c奶
|
純粹8掛睇下 未上車的 和 想買樓收租 投資 的人 , 分別覺得跌多少 % , 才會出手入巿?
...

唔會買的人跌幾多都唔會買
wcpcelia    發表於 18-8-30 11:22
難相處
|
最少跌50%我先夠錢買。
超級特務
|
焦糖媽 發表於 18-8-29 16:18
有朋友當年叫佢爸媽買 (佢讀緊書未出身), 佢爸媽鬧佢, 話咁做係 "發國難財"

...

人人飯碗不保
街道食肆冷清
賤物鬥窮人
得口罩消毒用品暢銷
冇話發國難財,都要夠膽識同財力先敢接貨。
crystal媽咪
|
beebee911 發表於 18-8-29 16:06
你睇 ...

沙士嗰陣我真係唔夠膽買,因為每日都有人死亡,唔知幾時到自己
TinyTomato
|
遇到真筍盤又計得掂數就買。
純粹8掛睇下 未上車的 和 想買樓收租 \ 投資 的人 , 分別覺得跌多少 % , 才會出手入巿?
...

20150618bb
|
...
等我有足夠入市錢..............就來唔計算起落
FunWong
|
起碼跌返10-20%合理價錢
持之以恆
|

跌50%
Happy0707
|
跌100%,到時大手入貨