有冇識種牙既牙醫好介紹

lilitoby
|
如題 香港搵牙醫真係好盲目 完全唔知點搵 基本上得個名 完全冇其他資料
又唔知邊個好d 唔洗超勁 但希望搵到個有經驗既 大陸都得嫁
價錢中等都ok
謝謝
oceandeepsea
|
陳以昇,其他資料,可以search
lilitoby
|
回覆 oceandeepsea 的帖子

收費大約係幾多
|
lilitoby 發表於 18-8-29 17:45

收費大約係幾多

萬中
rphl_potato
|
lilitoby 發表於 18-8-29 17:45

收費大約係幾多
cowchow_1104
|
你想找牙醫,有無話邊區?
andohung
|
最近好多人問種牙,問價錢,其實除左睇医生收费之外,佢用咩樁價錢可以有差别,大陸樁最平, 韓國中價,美國同瑞士最貴。你最好問清楚用咩料
AACheungCheung
|
oceandeepsea 發表於 18-8-29 17:30
陳以昇,其他資料,可以search

請問係邊區呀
|
AACheungCheung 發表於 18-8-30 20:12
請問係邊區呀

深水埗/石硤尾
Nbs
|
我媽搵王承恩,診所喺佐敦同荃灣,不過我唔知幾錢。我搵佢洗牙要 $750, 我估種牙唔會平。不過人真係好好,好細心。
AACheungCheung
|
oceandeepsea 發表於 18-8-30 20:31
深水埗/石硤尾

知道,唔該哂。
zzzoemuimui
|
我朋友都搵緊,都想知你地有無好介紹
nel1013son
|
回覆 zzzoemuimui 的帖子

如果方便,可以去旺角和銅鑼灣UMH,大型d多醫生,全部專業證冊,安心保證
個人就唔建議返大陸搞~
zzzoemuimui
|
回覆 nel1013son 的帖子

返大陸我都唔敢,好似好危險咁。UMH ok 嗎? 如果信得過但貴少少,都可以叫佢試下。
cowchow_1104
|
回覆 zzzoemuimui 的帖子

UMH之前試過,感覺都幾ok,佢旗下都幾多全職註冊醫生,成70個。我見個位Dr Michelle Chan 都幾 細心做clin check ,諗得過,而且MK同CWB都有店,夠方便
愛B媽媽
|
我幫親過深圳愛X健
不過唔係種牙。

你可以試去睇下,
先掛號十幾蚊,跟住同你檢查牙齒。
然後會幫你報價,價錢啱就做,價錢唔啱可以走人,不會強買強賣。
nicenicecarmen
|
lilitoby 發表於 18-8-29 15:22
如題 香港搵牙醫真係好盲目 完全唔知點搵 基本上得個名 完全冇其他資料
又唔知邊個好d 唔洗超勁 但希望搵 ...

陳以昇、收費老實唔斬人。
我奶奶,朋友係佢度種牙,一切正常!
我幫襯左10年以上!
liverocker666
|
種牙同植牙呢d好考牙醫手勢,真係要小心找個好的
mandy952
|
lilitoby 發表於 18-8-29 15:22
又唔知邊個好d 唔洗超勁 但希望搵 ...

粉嶺仁濟牙醫診所
ritawwwong
|
UMH 是不錯的,有朋友去完都話醫生細心同好手勢,覆診都好仔細檢查,做完療程後無手尾跟的