自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

今天呀仔返學,著左對新買的dr martens皮鞋,點知勁刮鞋,仲流血,打返門市話冇得整,嬲爆

男爵府

TORTISE 發表於 18-8-29 16:56
今天呀仔返學,著左對新買的dr martens皮鞋,點知勁刮鞋,仲流血,打返門市話冇得整,嬲爆
...

Dr marten 的鞋係比較硬和重,但佢應該有穿白襪,點解會刮腳?

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

有著襪點解會流血?
我個仔都著緊,但唔聽見阿仔著時有問題喎! 鞋的確重咗和硬啲,要時間適應

別墅

NokNokB 發表於 18-8-29 18:41
有著襪點解會流血?
我個仔都著緊,但唔聽見阿仔著時有問題喎! 鞋的確重咗和硬啲,要時間適應
...

緊係有著襪啦,我都想知道點解會刮腳,係LCX專門店買,成仟蚊,唯有拿去鞋鋪睇下有冇得整,好彩今日返半日學,之前都未試過咁樣,氣憤是今時今日有咁多分店的公司,居然一句話冇得整便算,我又冇話要換,但這樣的售後服務,一定不會再光顧(emoji)

大宅

TORTISE 發表於 18-8-29 19:15
緊係有著襪啦,我都想知道點解會刮腳,係LCX專門店買,成仟蚊,唯有拿去鞋鋪睇下有冇得整,好彩今日返半日 ...

成仟蚊埋對鞋咁既態度,真係唔掂

別墅

Dannyl 發表於 18-8-29 19:36

本人有單有據,就是完全冇諗過貴公司職員一句"閣下自理的態度,才在這裏發表本人不愉快的售後服務,當然有人著舒服,有人著刮腳,見到兒子著到刮腳流血,希望鞋店職員幫忙修理一下,卻換來一肚氣

大宅

Dannyl 發表於 18-8-29 19:36

其實個sales只不過講返「冇得整」呢個既事實啫。不能跟態度扯上任何關係。
同埋,我覺得返學買返類似dr kong果d健康鞋好d. Dr Martin果d鞋一摸落去都硬挖挖,唔慌好著~ 價錢貴唔代表同舒適度成正比

大宅

TORTISE 發表於 18-8-29 20:22
本人有單有據,就是完全冇諗過貴公司職員一句"閣下自理的態度,才在這裏發表本人不愉快的售後服務,當然 ...

你用d蠟燭刮下個鞋邊,會冇咁刮腳架~
唔知乜野原理,但確實好d
長遠計買過對啦

別墅

Smurfy 發表於 18-8-29 20:29
你用d蠟燭刮下個鞋邊,會冇咁刮腳架~
唔知乜野原理,但確實好d
長遠計買過對啦

當然我會在開學前盡快找其他鞋鋪嘗試修補一下,睇下有冇補求方法,如果都是刮腳,緊係都要買過對新的(emoji)

男爵府

Dr Martens 低筒 一定會刮腳,先著厚襪著鬆咗,啲皮會冇咁硬, 跟住就會好啲。冇辦法, 要靚就唔計較得咁多,這是我囡生水泡的經驗。搽啲花士令在鞋边都可以。

wcpcelia    發表於 18-8-30 10:20

別墅

caringmum 發表於 18-8-29 21:03
Dr Martens 低筒 一定會刮腳,先著厚襪著鬆咗,啲皮會冇咁硬, 跟住就會好啲。冇辦法, 要靚就唔計較得咁多 ...

其實之前都係著Dr martens, 不過是kids size, 係冇刮腳,現在要著youth size(鞋帶款),今天就出事,如果下星期一開學,返全日仲可能著到生水泡(emoji),唯有明天買定一對新的(emoji),多謝你的分享

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

TORTISE 發表於 18-8-29 19:15
緊係有著襪啦,我都想知道點解會刮腳,係LCX專門店買,成仟蚊,唯有拿去鞋鋪睇下有冇得整,好彩今日返半日 ...

係會刮,細個都著佢,又硬又刮,掉鬼左得個樣

有著袜x2

別墅

nana888 發表於 18-8-29 22:28
就算大人幾千蚊對高跟鞋平底鞋都一樣有機會刮腳
咁都要投訴

網上評論,不論是酒店丶食肆丶電訊公司丶零售等都有顧客的評價,莫非返學皮鞋唔可以發表言論丶返學皮鞋最基本條件是舒適,根本和高跟鞋不能相提並論,原來這個款的小學返學皮鞋有機會著到刮腳流血和生水泡,和沒有售後服務,現在知道也不太遲,以前冇人講唔代唔冇問題,咁未讓其他家長自行決定買與否,一雙返學皮鞋買回來又著到爛腳,掉左去又浪費,買得平又比人話平野係咁,買得貴又比人話咁都投訴,多謝大家分享,到此為止!

首頁

尾頁

跳至