小學教科書可以喺邊買?

開心仔媽咪
|
想問下有冇邊間書局多啲小學教科書買?因為買漏左一本阿仔的中文書,問左中華、商務同三聯都冇。

whitetea
|
試下直接打電話去出版商問下。
kit_mama
|
試下萬邦書局
開心仔媽咪    發表於 18-8-29 17:32
開心仔媽咪
|
回覆 whitetea 的帖子

係喎,多謝你提醒我。

開心仔媽咪
|
回覆 kit_mama 的帖子

都唔記得仲有呢間書局。
去搵下先

katie0921
|
開心仔媽咪 發表於 18-8-29 17:14
想問下有冇邊間書局多啲小學教科書買?因為買漏左一本阿仔的中文書,問左中華、商務同三聯都冇。

...

荃灣啟明書局
cattz288
|

...

可能要問返學校書商先有架! 因為書局唔keep教科書架! 全部都要訂!
k-k-mummy
|
精工、天利行
無話可說
|
睇書單,一般有寫邊間書局去學校賣書
k-k-mummy
|
精工印書局
地址:香港銅鑼灣道168號
電話:2571 1770

天利行
http://www.thlee.com.hk/shop.php?location=tko

可以先打電話問咗有冇,有貨仲可以請佢哋留貨再去買
|

...

你講呢幾間只賣中學教科書,打去天利行同精工問啦。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ckfamily
|

九龍城偉發有小學書買
chingmon
|
齢記都可以問問
jannlly
|
ckfamily 發表於 18-8-29 18:29
九龍城偉發有小學書買

中華,商務其實有小學教科書的。
佢哋會出標書去小學做書商。

中華油麻地有小學教科書的,指定學校書商仲會同係學校買一樣價。
IamDirector
|
我呢幾日到四出揾書,今日去咗嘉文書局比我揾齊 ,你聽日打去問下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Jasmine-4711
|
如以上都找不到,去EK二手市埸fb找舊書。
amywon
|

點解唔post本書,或出版社,即刻有人會知邊度有

kwan1981
|
阿仔學校係啟明書局
大肉兒
|

...

辰衝
tsung
|

...

皇仁書院旁嘅精工印,天利行