豆腐人唔好落雨天繁忙時間搭地鐵

Edelweiss88
|
啱啱搭地鐵,前邊有位長髮身形飽滿嘅女士,喺地鐵行緊嘅時候有輕微晃動,我手只係輕輕擦過佢膊頭上面嘅手袋手挽帶,佢就擰轉頭、皺晒眉頭bear我

大姐,你估我想咁迫㗎
hellohellojenny
|
豆腐人
crystal媽咪
|
好彩唔係講我,我有位坐
plumtree
|
Edelweiss88 發表於 18-8-29 19:03
啱啱搭地鐵,前邊有位長髮身形飽滿嘅女士,喺地鐵行緊嘅時候有輕微晃動,我手只係輕輕擦過佢膊頭上面嘅手袋 ...

第一次聽到豆腐人。笑左
Edelweiss88
|
plumtree 發表於 18-8-29 19:54
第一次聽到豆腐人。笑左

認真講,如果咁介意嘅話,呢啲時間唔應該搭地鐵

搭得地鐵真係包容少少,唔使下下bear 行曬
無話可說
|
豆腐,以為佢好易受傷添 只不過係唔鍾意係撞到啫,其實我都係,尤其係d遮呀!
甄小bee
|
我最怕d 人已經迫到死,仲Fing 來fing 去佢把秀髪!
mooncky
|
啱啱搭地鐵,前邊有位長髮身形飽滿嘅女士,喺地鐵行緊嘅時候有輕微晃動,我手只係輕輕擦過佢膊頭上面嘅手袋 ...

呢類人係咩時候都唔應該出街
siu-mai
|
睇吓整到人嘅情況係咪可以避免啦
好似今朝搭巴士,有位女士帶兩把長傘(無錯係兩把,仲要一把係7仔遮,傘尾係金屬嗰隻),佢雙手唔係揸住兩把遮,而係一手屈曲睇電話,傘就勾喺呢隻手嘅手踭以下位置,所以成日搞到把遮打斜咗,我企佢側邊小腿畀佢把遮篤咗幾下,我真係忍唔住出聲,好在之後佢都肯放低電話拎返好把遮
crystal媽咪
|
siu-mai 發表於 18-8-29 20:37
睇吓整到人嘅情況係咪可以避免啦
好似今朝搭巴士,有位女士帶兩把長傘(無錯係兩把,仲要一把係7仔遮,傘尾 ...

呢啲我都試過。真係好惡頂。有時對方唔知
小軒軒
|
甄小bee 發表於 18-8-29 20:18
我最怕d 人已經迫到死,仲Fing 來fing 去佢把秀髪!

秀髮都好 d,fing 水髮都大把。。
Poyau
|
豆腐人
BBJOJO
|
crystal媽咪 發表於 18-8-29 21:09
呢啲我都試過。真係好惡頂。有時對方唔知

BBJOJO
|

JD930
|
甄小bee 發表於 18-8-29 20:18

Mnbvcxdsa
|
豆腐人呢種人唔應該搭地鐵