這個售貨品呃我幾十蚊有什麼著數

TV8
|

事原喺咁樣,我去北角新x城,去黛芬芬試bra, 個後生女售貨員叫我買3個有85折,我說:不用,跟著我本來身自己是VIP 是85%,佢check 到話一件沒有,之後開左一單260 叫我去收銀處比,我比完突然想到之前一個都有85折,跟著我覺得唔對路返去理論之際,比我望到個電腦跟本是顕示有85折優惠!點解要呃顧客?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
mike89
|
買多兩件多佣分d
Phyllisyam
|
TV8 發表於 18-8-29 20:33
事原喺咁樣,我去北角新x城,去黛芬芬試bra, 個後生女售貨員叫我買3個有85折,我說:不用,跟著我本來身自 ...

有沒有當埸揭發佢
welove1006
|
咁勁嘅,你可以咁清楚影到佢部電腦
回歸正題,我都諗唔到佢點解唔俾85折你,d錢又唔係佢袋,留名等睇答案
huiwo太太
|
明呃你錢,佢就係小小都貪
wcpcelia    發表於 18-8-31 11:30
TV8
|
mike89 發表於 18-8-29 21:03
買多兩件多佣分d

我都估到,但我因為漏底把傘要返轉頭,我忍不住教訓個后生女,我說,后生女如果幾十蚊令你多左俑金,你真喺人格失敗,佢自己都底哂頭!默認
大肉兒
|
why? did u go back and refund?
TV8
|
Phyllisyam 發表於 18-8-29 21:06
有沒有當埸揭發佢

有呀
TV8
|
大肉兒 發表於 18-8-29 21:10
why? did u go back and refund?

因為我自己記得,我之前喺吉豬島買一個都有折呀!所以唔對路 has been refunded to me

大肉兒
|
TV8 發表於 18-8-29 21:11
有呀

did the sales refund and did she explain why?
jyjy1684825
|
TV8 發表於 18-8-29 21:12

因為我自己記得,我之前喺吉豬島買一個都有折呀!所以唔對路 ha ...

嗱,当妳返去想攞返折時,佢会話無得退,要妳多買一個計翻俾妳囉。係唔老实但妳無証據。
apelok
|
佢應該入唔到自己袋, 因為張單係要拎去收銀比唔係佢直接收
好可能之前收錯錢要填返靚條數
TV8
|
大肉兒 發表於 18-8-29 21:14
did the sales refund and did she explain why?

我只去cashier 到搞!
佢話頭先彈唔出來,我説,我去咁耐,你應該知道有得減,點解無動於衷,之後我返去又比我見到個電腦顕示有85折!
mariefish
|
唔忿氣你唔肯幫襯買三件,所以講大話

Tabby816
|
TV8 發表於 18-8-29 21:09
我都估到,但我因為漏底把傘要返轉頭,我忍不住教訓個后生女,我說,后生女如果幾十蚊令你多左俑金,你真 ...

唔係唔小心,係特登喎,好衰呀!我會投訴佢。
TV8
|
mariefish 發表於 18-8-29 21:18
唔忿氣你唔肯幫襯買三件,所以講大話

成場拍烏蠅,但成個過程我試完即要,只不過我買一個!
竇漪房
|
你應該投訴佢囉!去fb反映下啦!離譜!
trizibb
|
心地唔好,你唔買多的,佢咪唔益你,應該投訴佢
docomo
|
佢又會肯比你影個電腦?
v.sweet
|
唔老實