伊萊克斯大眼雞洗衣機好唔好用

iris007
|

想請教JM有冇用過Electrolux 大眼雞洗衣機, 有39個月保養, 我見中X電器有部做緊特價.
MODEL : EWF10746 7.5kg 1000轉
產地: 泰國
價錢: $3790

不過見佢泰國做,唔知好唔好. 唔該分享下, 唔該哂.

PS: 另一間SALES 同我講話伊萊39個月保養期有個條款, 如果部機係保養期內要維修,如隻機已停咗產,又冇零件維修, 就冇得再整,代理只賠買價70%去買Electrolux機更換, 上官網睇又冇呢個條款, 唔知真唔真.

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Poyau
|
up
iris007    發表於 18-8-30 23:13
iris007    發表於 18-8-30 23:12
iris007    發表於 18-8-30 23:12
patpat234
|
十幾廿年前用過,覺得唔錯
老婦人
|
剛買咗意大利做金章大眼雞, zws58801,800 轉$3290,2 年保養,唔錯, 師傅話轉速太高, 金屬易損耗
ykalee710
|
iris007 發表於 18-8-29 22:14

想請教JM有冇用過Electrolux 大眼雞洗衣機, 有39個月保養, 我 ...

我用緊EWF 12746
好靜,乾淨,fing得好乾
oceandeepsea
|
依隻7.5同金章果隻好似,都係泰國做,會唔會同廠,好少機出7.5kg
|
老婦人 發表於 18-8-30 16:57
剛買咗意大利做金章大眼雞, zws58801,800 轉$3290,2 年保養,唔錯, 師傅話轉速太高, 金屬易損耗 ...

依隻有睇過,無乜新技術,唔係變頻,轉數細,我部金章上置式,800轉,搞一次唔夠乾,要人手搞多次,好煩
sf013hk
|
我咁睇, 而家電器最怕壞, 因為保養貴。一上門隨時三五百蚊。而家有成3年保養我又覺 OK 喎。加上係大昌做保養。大昌個保養做得唔錯。
如果你唔肯定條款咪去佢陣列室再問清楚囉
iris007
|
ykalee710 發表於 18-8-30 17:23

唔該哂。
shareholder
|
泰國唔要啦,要金章歐洲機,800轉好,不要太高轉,反正都要用抽濕機吹
iris007
|
shareholder 發表於 18-8-30 23:07
泰國唔要啦,要金章歐洲機,800轉好,不要太高轉,反正都要用抽濕機吹

泰國好似是自己廠,金章意大利/法國造好貴, 土耳其造唔知好唔好
iris007
|
oceandeepsea 發表於 18-8-30 17:33
依隻7.5同金章果隻好似,都係泰國做,會唔會同廠,好少機出7.5kg

係同另一款金章好似,金章個款價錢差唔多,但得兩年保養。
shareholder
|
iris007 發表於 18-8-30 23:16

泰國好似是自己廠,金章意大利/法國造好貴, 土耳其造唔知好 ...
金章意大利唔會好貴,你可以上price . com睇下,網購會比店平千幾蚊,可貨到付款
iris007
|
shareholder 發表於 18-8-30 23:24
金章意大利唔會好貴,你可以上price . com睇下,網購會比店平千幾蚊,可貨到付款
...

呢隻係簿身機,個桶會好細,不過網店都唔貴。
泰國個部有多個蒸氣功能,摩打係變頻。
iris007
|
sf013hk 發表於 18-8-30 17:40
我咁睇, 而家電器最怕壞, 因為保養貴。一上門隨時三五百蚊。而家有成3年保養我又覺 OK 喎。加上係大昌做保 ...

我都咁諗,等過咗39個月保養期,續保養唔太貴就續保多一兩年.
LedTV
|
老婦人 發表於 18-8-30 16:57
剛買咗意大利做金章大眼雞, zws58801,800 轉$3290,2 年保養,唔錯, 師傅話轉速太高, 金屬易損耗 ...

800轉

我部1400轉L豬用左幾年都未壞
次次用1400轉
800轉咪晾好耐?

我仲要用得好儘下,洗64分鐘完,開個半鐘乾衣,再即洗64分鐘,再乾2個鐘,再即洗35分鐘,再乾一個鐘。

我部洗衣機日日都係咁樣操作
唔知係咪用得多先咁fit
好似人咁,做開運動就做多多都有能力做

|
LedTV 發表於 18-8-31 02:14
800轉

我都咁諗,800太低,1000-1200就差唔多
canies
|
LedTV 發表於 18-8-31 02:14
800轉

請問你嗰部係乜嘢牌子機?
如果1400轉啲衫會唔會好快洗殘呀?
iris007
|
ykalee710 發表於 18-8-30 17:23

請問有冇用過蒸氣功能?
ykalee710
|
iris007 發表於 18-8-31 13:32
請問有冇用過蒸氣功能?

無用過呀,本身係貪佢有呢個功能,點知買到返嚟都係冇用過