有冇媽媽懷孕初期失眠?

bowiepolau
|
我現在8週4,每日都訓唔好,訓左又唔舒服訓右又唔舒服,不停起身,好辛苦,超攰,腰又痛?

carolzero
|
有!呢一個月(未發現有之前) 日日瞓到四個鐘扎醒... 之後又瞓唔到(emoji) 都唔知做乜事
Gloria22sen
|
有啊,訓得麻麻,又怕凍 腰又痛,睇左中醫就訓得好d囉,半夜又頻頻去尿尿,明明吾係飲好多水,但就急尿
AikoMok
|
bowiepolau 發表於 18-8-29 23:50
我現在8週4,每日都訓唔好,訓左又唔舒服訓右又唔舒服,不停起身,好辛苦,超攰,腰又痛?

...

我呢排都訓得5好訓下醒下,個肚好漲5太舒服
katiejim
|
有呀!!10W1...晚晚都急醒!!!
RubyYu07
|
我反而覺得好攰,好眼訓。不過到左孕後期就半夜失眠。
ilikepanda
|
我本身已經睡得不好,懷孕後經常要去廁所,一晚要去三四次,目前第18週仍是這樣,無辦法,唯有睡午覺補眠。
bowiepolau
|
尋晚屙左5次尿(emoji)
LFYLLYBB
|

...

我而家7週幾 每朝條腰都好痛 半夜痾1-2次VV
haha748494
|
我初期就好想訓,坐底就想訓。
baobaoking
|

...

我宜家16w, 晚晚去兩次廁所,成個人好燥熱瞓得差。個肚大咗成大半晚碌黎碌去,但知道要左側瞓。我諗個肚愈大只會越來越越差我好明白你嘅苦況!
bowiepolau
|
baobaoking 發表於 18-8-31 16:46
我宜家16w, 晚晚去兩次廁所,成個人好燥熱瞓得差。個肚大咗成大半晚碌黎碌去,但知道要左側瞓。我諗個肚愈 ...

唉,做媽媽,真係唔容易!
xiaolungbao
|

...

我懷孕初期都係咁,成日翻來翻去都訓唔到,又易醒,醒左又訓唔番。但我又冇乜唔舒服。我估係自己剛剛有左,心情緊張引致失眠。

直到我做左d 大驗查,樣樣都pass,之後就冇再失眠。而家二十六週仲好好訓tim...

JD930
|
bowiepolau 發表於 18-8-31 18:03
唉,做媽媽,真係唔容易!

bchuma
|

...

應該好好訓先啱噶。初期
bowiepolau
|
bchuma 發表於 18-8-31 23:51
應該好好訓先啱噶。初期

你就好啦,我掉番轉
bchuma
|
bowiepolau 發表於 18-9-1 19:41
你就好啦,我掉番轉,

堅持堅持,好快就會度過初期啦
Jagiya
|

...

初期無

現在後期,訓得唔好,好醒訓
bowiepolau
|
bchuma 發表於 18-9-1 20:57

仲有2week 半,加油!
Connie_cat
|
Jagiya 發表於 18-9-1 22:43
初期無

現在後期,訓得唔好,好醒訓

初期一晚醒三次去小便,但上床好快瞓番,睡眠質素尚好,而家28週,由26週開始瞓得好差,好醒瞓,平瞓、打側瞓都唔舒服咁,好難瞓著....