廁所洗pat pat 花灑

vencyk
|
其實有無人留意到泰國多數厠所隔離都有過小花灑用來洗pat pat?
elsa0197
|
好東南亞國家都有,我諗因為方便回教徒!
mercurycc
|
東南亞回教國家都有,去旅行入洗手間見都成地水。
vencyk
|
elsa0197 發表於 18-8-30 10:14
好東南亞國家都有,我諗因為方便回教徒!

低B一問,點解方便回教徒?
ninachu
|
vencyk 發表於 18-8-30 10:10
其實有無人留意到泰國多數厠所隔離都有過小花灑用來洗pat pat?

呢個呀,我屋企都有,老公去完大大用黎沖屁股,舒服又乾淨

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
elsa0197
|
vencyk 發表於 18-8-30 12:10
低B一問,點解方便回教徒?

佢地用來洗pat pat。
tsung
|
ninachu 發表於 18-8-30 12:34

珍惜眼前
|

我屋企黎緊都裝 洗廁所同地下又方便
Fionhohoho
|

係咪馬桶到洗架

我仔同女都係poo完就洗patpat,我同佢入企缸洗
心日天
|

ninachu
|
Fionhohoho 發表於 18-8-30 13:57
係咪馬桶到洗架

我仔同女都係poo完就洗patpat,我同佢入企缸洗

係,坐住馬桶打開對腳用呢個花灑沖 ,好方便又舒服,比用紙巾乾淨
Fionhohoho
|
ninachu 發表於 18-8-30 14:00
係,坐住馬桶打開對腳用呢個花灑沖 ,好方便又舒服,比用紙巾乾淨
...

係呀,同埋用少好多濕紙巾/棉花,之前呢兩樣一箱箱買
ninachu
|
心日天 發表於 18-8-30 13:58

我老公係新加坡人,呢度8成家庭屋企都有呢種花灑沖pat pat, 好普遍
李露眉
|
用花灑個時要除晒條褲??
ninachu
|
李露眉 發表於 18-8-30 14:02
用花灑個時要除晒條褲??

條褲要拉到好低至唔整濕,通常除低
Mm233
|
我以前以為用來洗廁所
alicemic
|

呢款會唔會整到成地水?
KCHK
|
我想問下呢個係食水喉定咸水喉?
ninachu
|
alicemic 發表於 18-8-30 14:17
呢款會唔會整到成地水?

有技巧唔會,頭幾次掌握唔到技巧會整到好多水飛出黎
alicemic
|
ninachu 發表於 18-8-30 14:19
有技巧唔會,頭幾次掌握唔到技巧會整到好多水飛出黎

我好有興趣整翻個,但比起洗pat厠所板你覺得邊款好啲?