個陪月好似好流

celticsbig3
|
我經朋友介紹請左個陪月,大家見左面,十月開工,個陪月好似乜都無所謂,我問佢我開刀後要隔幾耐沖涼洗頭最好,佢話即刻沖都無問題,咁我話喺醫院都得?就咁用水喉水?佢話得。。。。叫我吾駛咁緊張,又叫我出院后才飲炒米茶都吾遲,喺醫院吾飲都得
其實我想表達係,如果我本身咁求其,我就吾會拎錢出來請陪月啦!

Kali1102
|
celticsbig3 發表於 18-8-30 12:16
我經朋友介紹請左個陪月,大家見左面,十月開工,個陪月好似乜都無所謂,我問佢我開刀後要隔幾耐沖涼洗頭最 ...

我嗰個都係咁
freshrose
|
我經朋友介紹請左個陪月,大家見左面,十月開工,個陪月好似乜都無所謂,我問佢我開刀後要隔幾耐沖涼洗頭最 ...

我陪月真係唔俾我沖涼洗頭,我頭一個月只係抹身洗左兩次頭,每次洗頭佢都會特登燉去頭風的湯俾我

過左一個月我用生水沖涼,佢都照煲薑水俾我淋身
celticsbig3
|
freshrose 發表於 18-8-30 12:41
我陪月真係唔俾我沖涼洗頭,我頭一個月只係抹身洗左兩次頭,每次洗頭佢都會特登燉去頭風的湯俾我

過左一 ...

您個陪月好好喎,吾知佢仲有無期呢?
ipcs
|

我個陪月叫我喺醫院唔好飲白開水,佢預備了炒米茶包畀我帶入院。
另外,我喺屋企穿睡裙被佢話,要我加返長褲,出街又要我穿長褲和遮住個頭。
freshrose
|
celticsbig3 發表於 18-8-30 13:01
您個陪月好好喎,吾知佢仲有無期呢?

無啦,接住我之後果個人請佢三個月,佢仲話想休息都唔得
freshrose
|
ipcs 發表於 18-8-30 13:06
我個陪月叫我喺醫院唔好飲白開水,佢預備了炒米茶包畀我帶入院。
另外,我喺屋企穿睡裙被佢話,要我加返長 ...

我果個都係,我仲要成日唔記得着拖鞋佢成日提我
celticsbig3
|
freshrose 發表於 18-8-30 13:17
我果個都係,我仲要成日唔記得着拖鞋佢成日提我

我都想有人督促我
celticsbig3
|
ipcs 發表於 18-8-30 13:06
另外,我喺屋企穿睡裙被佢話,要我加返長 ...

咪係囉!我等一胎嗰時個陪月都炒定比我帶入院,但呢就話吾需要,真係滴汗
KILW
|
開刀後傷口有防水膠布真係可以即沖涼,用熱水喉水沖都得,社會進步左,水衛生左,唔沖姑娘反而話對媽媽同bb唔好。其實陪月個手法開明d都問題不大,你係想佢同你補足d同佢講下囉,你比錢架麻。
ipcs
|
celticsbig3 發表於 18-8-30 13:25
咪係囉!我等一胎嗰時個陪月都炒定比我帶入院,但呢就話吾需要,真係滴汗
...

我第一胎反而唔知道可以叫陪月早d預備炒米茶包,我自己帶紅棗圓肉杞子入去焗水飲。都係同一個陪月。
luv_miyuko
|
呢個陪月真係請左等如冇請喎
EstrellaDamm
|

咁又唔係咁講,只可以話個陪月唔夾你。我請陪月前 interview,如果佢唔畀我沖涼洗頭又或者一定要我用薑水,又或者唔准我飲清水,我一定唔會請佢。
RubyYu07
|

過左一 ...

我順產既都係咁,頭個月淨係抹身,唔比沖涼。
celticsbig3
|

真心吾想用佢,但無辦法,好少少都請吾到,勁full ,唉
meikipipi
|

過左一 ...

可唔可以pm陪月資料?Thanks!
ngsiumai
|
回覆 freshrose 的帖子

Dr said can immediately bath.
In the past people couldnt bath only coz no HEATER....

Dr said should bath because of so many gems and bateria in hospital
freshrose
|
ngsiumai 發表於 18-8-31 09:00
回覆 freshrose 的帖子

Dr said can immediately bath.

咁睇你點睇,你唔怕入風,唔怕頭痛骨頭痛咪去沖涼洗頭,你講果d gems n bacteria 完全影響唔到我,人有抵抗力架, 我已經坐完月,so far 我身體狀態去返未生之前
ngsiumai
|
freshrose 發表於 18-8-31 09:27

咁睇你點睇,你唔怕入風,唔怕頭痛骨頭痛咪去沖涼洗頭, ...

我只是信醫生✌(emoji)(emoji)
freshrose
|
ngsiumai 發表於 18-8-31 09:29
我只是信醫生✌(emoji)(emoji)

當然每個人有自己選擇,如果只信醫生,咁唔駛坐月tim