好驚BB吸哂街D廢氣

pandoralee
|
條街咁多人多車,我地大人企高就話冇咁近車個D廢喉姐
BB坐BB車咁矮,我真係好驚BB吸哂D廢氣
吸得多唔健康呀嘛,又容易氣管有事,第時大個哮喘咪麻煩。。。
我要做媽媽
|
咁樣既話,你唯有咪帶bb出咁多街。如果唔系經常出街既話,就唔使驚喇,出街仲好多細菌添,你可以避免到幾多?
EstrellaDamm
|
pandoralee 發表於 18-8-30 12:37
吸得多 ...

我無擔心喎。空氣污染嚟講,咁嘅高矮其實差無幾。
pennycsw
|
如果咁驚,真係少d出街!
唔好話空氣,好多食物都變唒質。好難避免!
taktakbbb
|
出街就係咁架啦, jm唔洗咁擔心喎
咁擔心法咪連bb抖淡氣都要就住?
haha748494
|
系吖,我都聽過空氣廢氣粒子系低處,依家有D bb車系高座,系街我多數系抱。
bchuma
|
吸得多 ...

咁出街揹住bb米得咯。
mwsiipb2
|
吸得多 ...

你夠成日喺條街度啦,你會唔會吸哂D廢氣?
健康院有冇叫你同個b戴口罩出街,你太緊張啦。
RubyYu07
|

我都無擔心到呢D問題。不過推bb出去多數都係公園或者商場。經過馬路都係少。

GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-9-1 20:33
我都無擔心到呢D問題。不過推bb出去多數都係公園或者商場。經過馬路都係少。

...

我地都係,比較多去公園呢D綠化多嘅地方
RubyYu07
|
GCHK 發表於 18-9-2 14:16
我地都係,比較多去公園呢D綠化多嘅地方

而且空氣都好D,又多小朋友玩。
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-9-2 22:01
而且空氣都好D,又多小朋友玩。

係亞,聽講對得多綠色植物,對眼睛發育都好
katychan221
|
咁驚唔好帶落街囉 或者包到架b車實一實 密不透風囉 一定冇廢氣啦
RubyYu07
|
GCHK 發表於 18-9-3 09:04
係亞,聽講對得多綠色植物,對眼睛發育都好

係呀,bb最鐘意眼金金周圍望了。
lovegrandma
|
katychan221 發表於 18-9-3 10:41
咁驚唔好帶落街囉 或者包到架b車實一實 密不透風囉 一定冇廢氣啦
咁做媽媽既緊係想仔女健健康康架啦,樓主只係緊張得濟姐

樓主驚既話買部細細部既空氣淨化機擺bb車咪得,隔塵隔菌,有隻W字頭幾好架

GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-9-4 14:47
係呀,bb最鐘意眼金金周圍望了。

對亞對亞,真係好鬼死得意
leemamaa
|
lovegrandma 發表於 18-9-6 11:37
咁做媽媽既緊係想仔女健健康康架啦,樓主只係緊張得濟姐
jm係咪講緊modus最近代理既wynd?? 我都睇緊呢部
見佢好似幾好咁, 的的色色, 仲有得配個bb車專用夾放係bb車到用

xtinalo
|
吸得多 ...

我屋企一出大廈就係人多車多地方,污煙瘴氣。唯有唔好行近車嗰邊,同加把風扇仔吹吓。冇計香港地方係咁。
成日屈向屋企可能仲易病
hamsterma
|
吸得多 ...

如果你擔心空氣唔好,就盡量小帶BB出街
sammiso
|
可以買高點嘅BB車,人多嘅地方要抱着BB喇。