天天流啡

Yulingbb
|
不知道懷孕了一個月,天天上班,由於每天工作是要站8小時的,工作環境是吸煙場所,沒mc14天抽血驗孕證實懷孕了3-4周,hcg183,但天天流啡流了半個月了,是少量深褐色的那一種,沒肚痛。請問流啡是正常嗎?真的很擔心。
tony400
|
初期流啡唔正常, 有小產風險, 請盡快卧床休息...
你份工成日企, 其實已然唔好.....! 仲要吸2 手 煙, 對BB 唔好呢~

想問下現在香港仲有工是吸煙場所嗎???
Yulingbb
|
tony400 發表於 18-8-30 14:45
初期流啡唔正常, 有小產風險, 請盡快卧床休息...
你份工成日企, 其實已然唔好.....! 仲要吸2 手 煙, 對BB ...

昨天已經辭職了,剛去診所打安胎針,現在躺床上。但我網上一直search關於流啡資訊,想聽下媽媽們這方面的經驗。
dolldollk
|
Yulingbb 發表於 18-8-30 14:35
不知道懷孕了一個月,天天上班,由於每天工作是要站8小時的,工作環境是吸煙場所,沒mc14天抽血驗孕證實懷 ...

日日流啡唔正常啦...你呢個情況要休息呀, 同埋吸煙場所仲要一日8個鐘, 對bb健康唔好呀 (岩岩見你話辭左職都放心d)
Yulingbb
|
dolldollk 發表於 18-8-30 14:51

日日流啡唔正常啦...你呢個情況要休息呀, 同埋吸煙場所仲 ...

知道了,已經辭左工。另外剛還有抽血,現在在等報告出來,心情沈重。
dolldollk
|
Yulingbb 發表於 18-8-30 14:54
知道了,已經辭左工。另外剛還有抽血,現在在等報告出來,心情沈重。

唔好太擔心住, 心情會影響bb架, 而家萬事小心等報告出~加油呀
Yulingbb
|
dolldollk 發表於 18-8-30 14:55
唔好太擔心住, 心情會影響bb架, 而家萬事小心等報告出~加油呀

岩岩我忍吾住喊左出來,希望我的小寶寶要加油。
dolldollk
|
Yulingbb 發表於 18-8-30 14:58
岩岩我忍吾住喊左出來,希望我的小寶寶要加油。

好明白你心情呀, 好多人初期都會流啡, 最緊要安胎, 有d人打左針/食藥就會唔流架喇
marsh_mallow
|
不知道懷孕了一個月,天天上班,由於每天工作是要站8小時的,工作環境是吸煙場所,沒mc14天抽血驗孕證實懷 ...

無肚痛都還好. 不過一定要訓床休息, 最好係訓得著覺. 訓覺, 食蛋, 飲奶都好長胎. 相信自己!! 同BB一齊加油!

Yulingbb
|

謝謝你們

tony400
|
做得好! 遠離吸煙工作~

家下休息多D! 家務 都唔好做, 食同訓, 好快無野, 食烚蛋, 菜心

仲有就買葉酸食, 懷孕一日 800mcg 就夠

之後唔流啡, 就去診所拎懷孕 証明, 之後排政府產檢~

加油

Yulingbb
|
tony400 發表於 18-8-30 15:27
做得好! 遠離吸煙工作~

家下休息多D! 家務 都唔好做, 食同訓, 好快無野, 食烚蛋, 菜心

好,這些我都先記下來,謝謝妳
terter1110
|

早期流啡要多休息,肚唔痛無流鮮血都唔好咁擔心,如果可以燉柯膠黨參陳皮加瘦肉燉2日,黎飲,我流啡中醫都執呢d比我燉,飲完真係收返哂啡,記得食葉酸,加油BB會痴實你嘅
Yulingbb
|
terter1110 發表於 18-8-30 16:30
早期流啡要多休息,肚唔痛無流鮮血都唔好咁擔心,如果可以燉柯膠黨參陳皮加瘦肉燉2日,黎飲,我流啡中醫都 ...

好,感謝
Siubmasiubma
|

天天都流但流得多嗎?
我要做媽媽
|
如果仲系keep住咁流既話,我建議你真係需要睇醫生架
Yulingbb
|
Siubmasiubma 發表於 18-8-30 17:18
天天都流但流得多嗎?

不太多,報告出了,hcg300幾,孕酮值只有6.5(懷孕3-4周),醫生說孕酮過低,要每天打安胎針躺床上。想問一下有沒有媽媽們知道3-4周孕酮正常是多少?
terter1110
|
Yulingbb 發表於 18-8-30 17:21
不太多,報告出了,hcg300幾,孕酮值只有6.5(懷孕3-4周),醫生說孕酮過低,要每天打安胎針躺床上。想問 ...

你睇邊個醫生?
terter1110
|
Yulingbb 發表於 18-8-30 17:21
不太多,報告出了,hcg300幾,孕酮值只有6.5(懷孕3-4周),醫生說孕酮過低,要每天打安胎針躺床上。想問 ...

我之前都低

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
haha748494
|
流啡先睇急症,依家暫時多休息。