今日做T21,產檢時醫生話頸皮有啲厚

zzzo_eyyy
|
10w6,今日去咗做T21,醫生度到bb頸皮2.9話有啲厚,叫我大約一星期左右再度過會好啲,咁我3-5日就會出T21嘅報告,我問醫生其實係咪check咗T21就可以唔洗擔心,佢又話唔係,咁即係點呢
SCherryKoS
|
zzzo_eyyy 發表於 18-8-30 14:37
10w6,今日去咗做T21,醫生度到bb頸皮2.9話有啲厚,叫我大約一星期左右再度過會好啲,咁我3-5日就會出T21嘅 ...

五系3留下都正常咩
tony400
|
check咗T21, 要 PASS 埋先唔洗擔心.....
zzzo_eyyy
|
SCherryKoS 發表於 18-8-30 14:44
五系3留下都正常咩

佢有一下度到3.5,又有度到2.幾咁,所以話有啲厚
zzzo_eyyy
|
tony400 發表於 18-8-30 14:47
check咗T21, 要 PASS 埋先唔洗擔心.....

我就係問佢係咪出咗報告話無事之後就唔洗擔心,醫生話唔係,所以我就有個問號囉
Nbs
|
zzzo_eyyy 發表於 18-8-30 14:50
我就係問佢係咪出咗報告話無事之後就唔洗擔心,醫生話唔係,所以我就有個問號囉
...

照埋結構先可以放心d, 頸皮厚可以係結構問題 (例如心臟問題), 唔一定係染色體問題。
marsh_mallow
|
zzzo_eyyy 發表於 18-8-30 14:50
...

頸皮厚係有機會其他原因, 例如心臟問題等等. T21係驗唔到, 要照埋結構先知道.
希望你下星期度頸皮PASS 度頸皮誤差有時係幾大, 所以醫護人員唔會度一次就出數值. 度幾次都無咩誤差先會肯定到. 所以唔洗太擔心