呢啲天氣去玩命?

蜆介鯪魚球
|
連場大雨又雷暴警告,居然有機構仲帶班小朋友去山澗玩水,仲放上Fb呃like,俾網友圍攻後,由黃雨中玩水變黃雨前玩水,前言不對後語,還死撐很安全
蜆介鯪魚球
|
蜆介鯪魚球 發表於 18-8-30 15:32
連場大雨又雷暴警告,居然有機構仲帶班小朋友去山澗玩水,仲放上Fb呃like,俾網友圍攻後,由黃雨中玩水變黃 ...

大家身邊有冇小朋友去咗呢間機構玩?請小心選擇暑期活動,要安全第一
蜆介鯪魚球
|
連場大雨又雷暴警告,居然有機構仲帶班小朋友去山澗玩水,仲放上Fb呃like,俾網友圍攻後,由黃雨中玩水變黃 ...

真的很危險

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-8-31 11:43
angelacch
|
係唔係黃雨但落雨都唔好去山澗玩啦, 啲大人都無腦嘅, 一陣山洪暴發全部衝走晒, 唔好搵消防幫手救呀
蜆介鯪魚球
|
angelacch 發表於 18-8-30 15:36
係唔係黃雨但落雨都唔好去山澗玩啦, 啲大人都無腦嘅, 一陣山洪暴發全部衝走晒, 唔好搵消防幫手救呀
...

網友有指正,但機構仲死撐安全,山洪暴發時,大人未必走得切,何況仲咁多個小朋友?救得邊個?有事又要搵消防員,呢啲喺人為錯誤,呢啲天氣絕對唔應該上山
losttoa
|
d父母又會肯?有冇攪錯?
tsung
|

大肉兒
|
losttoa 發表於 18-8-30 15:42
d父母又會肯?有冇攪錯?

係,父母都好大責任
sasa0208
|
上樑不正
Jane1983
|
係好離譜,黄色暴雨中享受山澗玩水的樂趣 。山洪暴發咁多細路,出咩事佢担唔担當得起
rainiemama
|
有問題,全部冇事就梗係好拉 大吉利是 有咩事 邊個負責
tell-me-y
|

依家d 人就識得話+鬧 d 人點解會冒險去玩。

但到有事起上來需要出動消防/警察去救人時, 如果再講返同一番話的人肯定會比呢度人插到體無完膚的
mandy952
|

父母比去先最奇怪,之前未有個行山比雷擗中
anpanmenbaby
|
冇問題冇問題! BK人話大肚婆落雨去行山都冇問題架,係健康活動咋嘛!呢d好平常啦~(曲)
(Samantha)
|
angelacch 發表於 18-8-30 15:36
...

山澗?
乜雨前後都唔應該啦!
忽然大水沖走2件咁點呢?
搞手有無腦架!
Ytfc
|
難得啲父母又會肯嘅

阿媽自細教落,落雨都唔好行近山澗果啲地方啦
wcpcelia    發表於 18-8-31 11:43
Mimi_Ma
|