啊女中左 腺病毒

kei621
|
老公中完到啊女
啊女今日發燒第六日啦
究竟仲要燒幾耐 好心痛
fiona1008
|
我女中過,半個多月就可以痊愈,唔洗食藥,我女都係被屋企大人傳染的
kei621
|
fiona1008 發表於 18-8-30 18:26
我女中過,半個多月就可以痊愈,唔洗食藥,我女都係被屋企大人傳染的

依家一有燒就食退燒藥同埋佢有咳 所以食埋咳水 唉 睇住佢咁 大人小朋友都辛苦 仲要夜晚回家 早上番醫院
Mella
|
kei621 發表於 18-8-30 16:46
老公中完到啊女
啊女今日發燒第六日啦
究竟仲要燒幾耐 好心痛

我女中過,住左4日院
sharebuy
|
kei621 發表於 18-8-30 18:34
依家一有燒就食退燒藥同埋佢有咳 所以食埋咳水 唉 睇住佢咁 大人小朋友都辛苦 仲要夜晚回家 早上番醫院
...

我仔女都仲過 都係無比藥佢地食 自己好返
mickeywinnie3
|
燒7天!仔中過
kei621
|
mickeywinnie3 發表於 18-8-30 19:50
燒7天!仔中過

一定好辛苦 燒足7日

circle212
|
我仔中過,仲要係雙拼,腺病毒併腸病毒,醫生話呢種菌大概一星期會好,我仔入院一天即退燒,但都住左7天
Beiku
|
我屋企兩個都中過,燒足10日。冇辦法,冇藥幫到,一定係靠佢自己immune 同啲病毒fight,如果燒得太辛苦就食退燒藥啦
mywl
|
我仔玩咗十曰,入了醫院,除了高燒外,佢好精神,但已好擔心
wcpcelia    發表於 18-8-31 10:58
may817
|
祝家人早日康復!
kei621
|
circle212 發表於 18-8-30 19:55
我仔中過,仲要係雙拼,腺病毒併腸病毒,醫生話呢種菌大概一星期會好,我仔入院一天即退燒,但都住左7天
...

都糸會反反覆覆咁燒?
cattz288
|
Beiku 發表於 18-8-30 19:55
我屋企兩個都中過,燒足10日。冇辦法,冇藥幫到,一定係靠佢自己immune 同啲病毒fight,如果燒得太辛苦就食 ...

精神ok?
kei621
|
Beiku 發表於 18-8-30 19:55
我屋企兩個都中過,燒足10日。冇辦法,冇藥幫到,一定係靠佢自己immune 同啲病毒fight,如果燒得太辛苦就食 ...

燒足10日...唉
今早啊女仲燒緊39度
依家暫時未燒 希望一陣番到屋企 吾會發燒
就黎開學 希望快d好
kei621
|
mywl 發表於 18-8-30 19:55
我仔玩咗十曰,入了醫院,除了高燒外,佢好精神,但已好擔心

糸啊 小朋友燒咁多日一定好擔心
Beiku
|
cattz288 發表於 18-8-30 19:58
精神ok?

唔太高燒時都ok
cattz288
|
Beiku 發表於 18-8-30 20:34
唔太高燒時都ok

有精神都ok!
mickeywinnie3
|
kei621 發表於 18-8-30 19:53
一定好辛苦 燒足7日

之後細仔好了傳比大仔!堅辛苦
aeiou_drm
|
我仔都中過,仲入過醫院。 不過醫院淨係畀退燒藥,記住要不停飲水,祝早日康復!
kei621
|
aeiou_drm 發表於 18-8-30 22:45
我仔都中過,仲入過醫院。 不過醫院淨係畀退燒藥,記住要不停飲水,祝早日康復!
...

糸啊 除左退燒藥 無野可以做到