通常你配眼鏡會去就近果間定係山長水遠去自己心儀果間?

goodbuyer80
|
點解?
ltp00222
|
goodbuyer80 發表於 18-8-30 16:52
點解?

唔急會去心儀個間
因為平同可以一個鐘度拎走

利申:我眼鏡係台灣配 前後兩次 都係搵owndays。比香港平一半價錢 連藍光都係1000蚊港紙有找
ngwong2
|
在港漸進+廾光都只是$1200
cecelc
|
山長水遠,係果間配左好多年,視光師服務好有禮貌有信心。
zone123
|
我岩岩去日本配左幾副眼鏡俾兩個仔!
因為平好多,佢地度數太深啦!
所以都要等5~7日~

但我細仔5歲香港配普通鏡片1.6都要$1200.
因為佢700度遠視,250度散光。
而家1.7鏡片連框¥中5000,
另外再加藍光鏡片¥5000。
如果佢唔加藍光鏡,
其實可以做到1.74都,費用都係一樣!

另外哥哥十幾歲,
有700度遠視。
我冇幫佢加藍光,
因為佢成日唔見眼鏡或者整爛!
哥哥眼鏡框連鏡片¥5000,¥8000,¥12000!
|
我一定選近,當然價錢都會考慮,近的好處是隨時可以去洗下眼鏡,調教下眼鏡,換下鼻托同螺絲,雖然話任何一間都會做這種服務,但始終係佢到配這個服務就是必然的了。
tsung
|
屋企人會去近屋企果間,亦都喺心儀果一間
mercurycc
|

成日去日本都無試過係果邊配,只會買岩心水框返來香港配鏡,如果全完無幫襯唔好意思去較眼鏡的,
有時撞歪鬆左鏍絲洗鏡眼都方便。
oceandeepsea
|
寶血,指定動作

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
chamomile
|
心儀個間唔係香港

價錢服務鏡片質素同香港都冇得比
Nbs
|
我去開嗰間幫襯左 10 幾年,好彩唔係山長水遠。其實驗眼同度度數都有分做得好唔好同準唔準,交眼鏡都有分手勢好唔好,所以我淨係幫襯我有信心的鋪頭。
licarol
|
我都會幫襯心儀的要去沙田
QUEEN314
|
回覆 goodbuyer80 的帖子

我呢20 幾都係山長水遠去旺角樓上嗰間X 業配,試過其他都吾啱心氺
Poyau
|

心儀嗰間
VCBB小天使
|
Poyau 發表於 18-8-31 01:15
心儀嗰間

X2
Poyau
|
VCBB小天使 發表於 18-8-31 05:06
X2

眼係靈魂之窗 最緊要啱 去遠啲無問題
VCBB小天使
|
Poyau 發表於 18-8-31 09:48
眼係靈魂之窗 最緊要啱 去遠啲無問題

認同
Poyau
|
VCBB小天使 發表於 18-8-31 09:48
認同

wcpcelia
|
選近配...驗眼則去心儀地區(小朋友計)
youhello507
|
山長水遠