有無媽媽懷孕之後 成日發惡夢

Coching
|

成日都發惡夢 訓得吾好⋯
基本上晚晚都訓得吾好(emoji)
真係會驚到醒左 有時仲會喊醒
未陀Bb之前好少的

我要做媽媽
|
咁奇怪吖,我果時候都有經常發夢,不過唔系噩夢,亂七八糟既夢
dolldollk
|
Coching 發表於 18-8-30 17:09

有啊~除咗點都有d擔心之外, 中醫話懷孕初期肝火會好勁, 咁就會發惡夢同訓唔好喇
ruby-ruby
|
晚晚都發,扎醒再訓又發過,發唔停,仲要次次訓醒個人都緊哂,好似抽搐梗
LFYLLYBB
|

有呀 發啲超級九唔搭八既夢或惡夢
小驚
|
有呀... 晚晚係咁發夢,係九唔搭八嘅夢
晚晚都瞓得唔好
Jessie12300
|

我又係,訓得唔好,以前躺上床就訓著,而家又難入睡,係床上二,三點先訓著及勁多夢
katiejim
|

有發惡夢丫。
未至於晚晚發既
珍惜眼前
|

孕中期都差不多晚晚發夢,發埋d 9唔搭8既夢騎騎呢呢咁

Belovedjohnjohn
|
有, 之前我經常發惡夢, 會夢到有帛事, 行出街俾人打個肚, 車禍。。。。。經常喊到醒。
後來睇中醫, 中醫話我肝燥(好似係呢個名) 食左中藥後就無再發惡夢了。
JoCh315
|
小驚 發表於 18-8-30 18:18
有呀... 晚晚係咁發夢,係九唔搭八嘅夢
晚晚都瞓得唔好

me too九唔搭八到連鬼呀,彊屍呀,兇殺案都出埋,騎騎呢呢咁。但瞓晏覺嗰個零兩個鐘就無事,夜晚先咁
MHW
|
真係wo ,9唔搭八既夢。晚晚1-2am 眼光光
一樣晏晝覺2-4pm 好好瞓
ipcs
|

我又係懷孕初同後期經常會發惡夢或怪夢
Abby_Fish
|
我都有丫。最近成日發埋啲好奇怪又唔連載既夢
musiccisum
|
JoCh315 發表於 18-8-30 21:35
me too九唔搭八到連鬼呀,彊屍呀,兇殺案都出埋,騎騎呢呢咁。但瞓晏覺嗰個零兩個鐘就無事,夜晚 ...

我都係咁
Sweetbabymom
|
我都發埋d好奇怪的夢。仲要發幾多個
RubyYu07
|
我要做媽媽 發表於 18-8-30 17:16

我都係,發親都係亂七八糟既夢,無厘頭。人地話太燥熱先會咁。
Coching
|
我要做媽媽 發表於 18-8-30 17:16

我都係亂既夢
Coching
|
dolldollk 發表於 18-8-30 17:45
有啊~除咗點都有d擔心之外, 中醫話懷孕初期肝火會好勁, 咁就會發惡夢同訓唔好喇
...

我都諗緊係咪應該去睇中醫 定清胎毒先一次過睇呢
Coching
|
Sweetbabymom 發表於 18-8-31 08:21
我都發埋d好奇怪的夢。仲要發幾多個

係呀!不間斷