覺得瓔珞愛上皇帝好似背叛皇后

franwu
|
內心接受唔到。有無人同意?或者有不同既睇法?我係瓔珞,就呢世都唔會愛上皇帝
bbbusy
|
franwu 發表於 18-8-30 21:40
內心接受唔到。有無人同意?或者有不同既睇法?我係瓔珞,就呢世都唔會愛上皇帝
...

到底璎珞有冇愛過皇上?會唔會只是利用皇上幫佢報仇?
油麥麥
|
瓔珞最終嫁皇帝定傅恆?
fanlee
|
油麥麥 發表於 18-8-30 22:34
瓔珞最終嫁皇帝定傅恆?

皇帝
幸福花
|
有咩話背叛!最初係為皇后報仇!嫁俾皇上!仁至義盡啦!後來咪相知相守囉!呢套係講令妃同皇上!呢對其實好有趣!冇咩問題!
幸福花
|
只係最唔應加個小自臉傅恆啫!
nainaitze
|
幸福花 發表於 18-8-30 22:47
只係最唔應加個小自臉傅恆啫!

好多jm覺得傳恆好深情,但我覺得佢都幾多餘,唔娶都娶咗爾晴咯,做咩事掂都唔掂佢呢…我覺得咁對爾晴係好大嘅侮辱,亦對佢好大嘅打擊,同埋人哋瓔珞都做咗皇上嘅妃嬪啦,仲諗咁多做咩呢…
wuwucancan
|
我都係咁諗,不過以前宮庭係幾亂男、女關係
aliensss2008
|
nainaitze 發表於 18-8-30 22:58
好多jm覺得傳恆好深情,但我覺得佢都幾多餘,唔娶都娶咗爾晴咯,做咩事掂都唔掂佢呢…我覺得咁對爾晴係好 ...

仲要一路表現咁痴情
鍾意皇上女人係死罪
諗下都要死呀
估唔到佢會活到第70集囉
ctsang
|
aliensss2008 發表於 18-8-30 23:08
仲要一路表現咁痴情
鍾意皇上女人係死罪
諗下都要死呀

咁先有戲做
nainaitze
|
aliensss2008 發表於 18-8-30 23:08
仲要一路表現咁痴情
鍾意皇上女人係死罪
諗下都要死呀

其實我覺得佢有啲煩厭囉
kkkk214
|
nainaitze 發表於 18-8-30 22:58
好多jm覺得傳恆好深情,但我覺得佢都幾多餘,唔娶都娶咗爾晴咯,做咩事掂都唔掂佢呢…我覺得咁對爾晴係好 ...

佢本身已經答應會好好對爾晴
但爾晴毀左青蓮容,佢先覺得爾晴冇得救
決定一定唔會對佢好
而且當時瓔珞未成妃的
BBJOJO
|
franwu 發表於 18-8-30 21:40
...

agree
幸福花
|
回覆 nainaitze 的帖子

同意!人地同老公仔都生埋!仲諗D咁深情嘅嘢做咩!其實最後我一D都唔感動!幾十年都放唔低!臨死都唔問人下一世仲守唔守候!都好一廂情願!等人好似欠你咁!
nainaitze
|
kkkk214 發表於 18-8-30 23:17
佢本身已經答應會好好對爾晴
但爾晴毀左青蓮容,佢先覺得爾晴冇得救
決定一定唔會對佢好

大婚嗰晚佢唔肯掂爾晴,嗰下其實好無謂,都娶咗佢入門啦,好好醜醜咩咗佢,之後保持距離又好, 鶼鰈情深舉案齊眉又好,都好過咁樣,爾晴係卑鄙,不過傅恆咁樣冷待佢都好大打擊。
nainaitze
|
幸福花 發表於 18-8-30 23:23

同意!人地同老公仔都生埋!仲諗D咁深情嘅嘢做咩!其實最後我一D都唔感動!幾十年 ...

大結局我一啲都唔覺感動,反而係富察皇后失去七阿哥永琮後同皇上嘅對話,仲有佢赤腳走上城樓嗰段獨白 好催淚呀
幸福花
|

皇后死嗰段好淒美!